Eskişehir’de ilk gün..

160903-eski-okur

Eskişehir Rallisi’nde ilk gün klasmanına ‘gece’ rötuşu yapıldı. Rallinin ilk etabında ele aldığı liderliği gün sonuna kadar koruyarak ilk günü lider tamamlayan Yağız Avcı’nın ardında podyumdaki tek değişiklik, gecenin ikinci etabında yaşandı ve Orhan Avcıoğlu, 6’ncı etaptan günün 2’ncisi olarak çıktı. 7 Etabın geçildiği ilk gün sonunda liderle en yakın takipçisi ile aralarında 58 saniye fark oluşurken, 2’nci ile 3’ncü arasında da artı 58 saniye fark açılması dikkat çekti. Rallide ikinci ve son gün olan bugün, dağ etaplarının bir lup (3 etap) geçilmesi sonrası yarış  tamamlanacak.

Eskişehir’de kayıt yaptıran 12’si historik 53 otomobilden 50’si start alırken, ilk gün saat 15.30’de Espark AVM önündeki tak’tan çıkış yapan otomobiller,  Şerif Yardımcı, Taner Türkkan ve Ömer Banaz adlarını taşıyan üç farklı etabın ilk geçilişlerinden sonra Otogar’ın otoparkında düzenlenen seyirci özel etabı ile mücadeleye devam ettiler. Sazova’daki servis alanındaki gün ortası servisten sonra yeniden dağlara yönelen otomobiller, gündüz gözü ile geçtikleri ilk lupu bu kez gece karanlığında aşıp, Sazova’ya geri dönerek ilk günkü mücadeleyi tamamladılar.

Seyirci özel etabı dışında kalan altı etabın tamamında Peugeot 208 T16 R5’i ile en iyi zamanları yapan Yağız Avcı’nın bu serisi seyirci etabında Orhan Avcıoğlu tarafından kırılsa da, gün sonunda 58.1 saniye farkla Avcı liderliğini gün sonuna taşımakta zorlanmadı. Rallinin ilk bölümünde liderin ardından 2’nciliği elinde bulunduran Burak Çukurova, gece etaplarının ikincisinde bu pozisyonu kaybetti ve bir sıra geriledi. Gecenin son etabından da 7’nci zamanla çıkabilen Burak Çukurova ile 2’nciliğe yükselen Orhan Avcıoğlu arasındaki fark ta gün sonunda 58.4 saniyeye yükseldi.

Eskişehir’e az farkla da olsa Grup N’de lider olarak gelen Uğur Soylu, henüz ilk etapta sorun yaşayıp 37’nci zamanla etaptan çıkabilince, yakın takipçisi olan Menderes Okur da odaklandığı rakibinin bu durumu sonrasında temkinin dozajını yükseltti ve rallide ilk etap sonrası genel klasmanda  11’nciliğe oturmuşken gün sonunda 18’nci sırada tamamladı. Menderes Okur, yine ilk etapta ele aldığı grup N liderliğini de Soylu’nun gece etapları öncesi birinci gün yarışı bırakması sonrası en yakın rakibinin 2.35 dakika önünde rahat ötesi bir seviyeye taşıdı. Soylu’nun süpeRally ile ikinci gün parkura geri dönecek olmasına karşın, şampiyonada çekişen iki tecrübeli rallici arasındaki 13.5 dakika farkın varlığı, Menederes Okur’u sadece finiş görmeye ve Eskişehir sonrası şampiyonada grup N’de liderliği geri almaya odakladı.

Historik’te ilk gün podyum rekabeti başladığı gibi sürdü ve gün sonunda da bir değişiklik yaşanmadı. Parkur Racing’in Mk2’si ile Burak Türkkan, 7 etaptaki liderliğini gün sonuna taşırken, start öncesi gece Mk2’sindeki titreşim sorunu nedeniyle takım mekanikerlerinin gece mesaisi yapmasına neden olan Engin Kap, gün boyunca koruduğu 2’nciliğini gün sonunda iki dakikayı aşkın farkla korudu. Mk2’si ile Parkur’un çifte ekibine karşı mücadeleye soyunan Kemal Gamgam, hafif sağlık sorununu nüksetmesine karşın ilk gün sonunda podyumdaki yerini korudu.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Eskişehir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top