Polonya’da ‘yakışıklı’ kazandı!

Rally Poland 2016

Volkswagen pilotu Andreas Mikkelsen, Dünya Ralli Şampiyonası’nın Polonya ayağında kariyerlerinin ikinci wrc galibiyetini kazandılar. Rallide lider giderken son dakika talihsizlik yaşayan Ott Tanak’ın yerine liderliği ele alan Mikkelsen Polo WRC’sini podyuma ilk sırada ulaştırırken, Sébastien Ogier altıncı sırada bitirdi. Mikkelsen, Polonya zaferi sonrası ikinciliğe yerleşti. Yine Polonya sonrası Volkswagen takımı, en yakın rakibi Hyundai üzerinde 61 puan farkla liderliğini sürdürdü

Andreas Mikkelsen 2015 İspanya Rallisi’ndeki ilk wrc zaferinden sonra ikinci zaferini Polonya’da sergilediği cesaret ile kazandı. Sezon içinde dört kez podyumda diğer basamaklara çıkan Mikkelsen, kazanmanın ruhunda var olduğunu Polonya’da gösterdi. Mikkelsen, rallinin 21 özel etaptan 15’ini ilk üç içerisinde bitiren Ott Tanak ile heyecanlı bir düelloda bulundu. Pazar sabahı Estonyali rallici sondan bir önceki özel etapta zaman kaybetti, Millelsen de bundan  yararlanmak için doğru zamanda doğru yerdeydi. Önce yakıcı sıcaklık, daha sonra sağanak yağmur! 2016 Polonya Rallisi ‘iki yüzlüydü’. Yüksek sıcaklıklarda iki gün boyunca geçilen  toz ve gevşek çakıl, gece etkili olan yağmur nedeniyle Polonya Rallisi’nin karakterini tamamen değiştirdi. Pazar sabahı hantal bir rota vardı ve yarış boyunca doğru tempo tutturmak başarının anahtarı oldu.WRC’nin en hızlı rallilerinden biri olan Polonya’nın ardından şampiyona Finlandiya Rallisi ile devam edecek.

Sébastien Ogier, yarış sonrasında yaptığı açıklamada “İyi bir iş çıkaran Andreas ve Anders için tebrikler. Ama Ott Tanak’ın performansına da saygı duymak lazım.  Her zaman olduğu gibi, Polonya’da, O, gerçekten hızlıydı. Güç etabı sonunda Mikkelsen’i biraz teselli etmeye çalıştım. WRC’de galibiyet çok yakın iken gerçekten acıtıyor. Bu benim için zor bir hafta sonu oldu, bu yüzden en azından genel klasmanda birkaç puan aldığımız için sevindim. koşullar, uzun bir süre için zorluydu. Son gün zemin gerçekten kaygandı. Şimdi eşim ve oğlum ile birarada olmak için eve dönme vakti. Ekstra bir bavul satın almak zorunda kaldım, çünkü Tim için çok hediyeler aldık” dedi.

Jari-Matti Latvala, “Her şeyden önce, takım arkadaşım Andreas Mikkelsen’ı tebrik ediyorum. O harika bir ralli çıkardı. Ott Tanak’ın rallinin son kısmında liderliğini kaybetmesi açıkçası çok acı, ama acımasızlık bizim sporun doğasında var. Benim için, Polonya’nın iyi yarış oldu. Ne yazık ki, ben çok geç ritim yakaladım. Buna rağmen, güç etabında ve rallide ikinci yerde bitirmek, iyi oldu. Üreticiler Şampiyonası’nda değerli puanlar kazandırdık. Sonraki ralli olan Finlandiya’yı dört gözle bekliyorum” diye konuştu. Andreas Mikkelsen, “Ne çılgın ralli! Harika bir son oldu. Öngörülemeyen koşullarda kazanmak için mücadele için şans gerekiyordu. O şans geldi, biz de onu aldık! Anders ile birlikte ralli kazanmak harika. Biz arkadaşız ve birlikte çok zaman geçirdik. Bitime yakın Ott Tanak’ın yaşadıklarını yürekten hissediyorum. Geçen yıl İsveç’te benzerini biz yaşadık” dedi.

FIA World Rally Championship (WRC), Rally Poland – Genel Klasman
1 Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, 2h 37m 34.4s
2 Ott Tänak/Raigo Mõlder (EST/EST), Ford, + 26.2s
3 Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai, + 28.5s
4 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai, + 29.3s
5 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 33.8s
6 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 40.3s
7 Craig Breen/Scott Martin (IRL/GB), Citroën, + 2m 01.4s
8 Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 3m 04.6s
9 Eric Camilli/Benjamin Veillas (F/F), Ford, + 5m 23.1s
10 Teemu Suninen/Mikku Markkula (FIN/FIN), Škoda, + 5m 53.3s
Rally Poland – Power Stage Klasmanı
1 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen 4m 47.0s
2 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen + 0.7s
3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai + 1.5s
Dünya Ralli Şampiyonası Puan Durumu; 1. Sébastien Ogier, 143 points; 2. Andreas Mikkelsen, 92; 3. Hayden Paddon, 72; 4. Jari-Matti Latvala, 68; 5. Dani Sordo, 68; 6. Mads Østberg, 62; 7. Thierry Neuville, 61; 8. Ott Tänak, 52; 9. Kris Meeke, 26; 10. Eric Camilli, 24 Markalar Şampiyonası; 1. Volkswagen Motorsport, 196 points; 2. Hyundai Motorsport, 135; 3. M-Sport, 100; 4. Volkswagen Motorsport II, 99; 5. Hyundai Motorsport N, 78; 6. DMACK, 58; 7. Jipocar Czech National Team, 18; 8. Yazeed Racing, 6

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top