Çankaya’da kupaları Ülkü topladı

160620-cank-uu2

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4’ncü yarışı olan Çankaya’da, İzmirli son şampiyon Ümit Ülkü bir kez daha kupaları topladı ve şampiyonadaki liderliğini puan farkını açarak sürdürdü. Genel klasmandaki en iyi zamanın yanı sıra kendi kategorisi olan K4’de günün her üç çıkışında da en iyi zamanları yaparak toplamda 9,33,090’lık zamanıyla 1’ncilik kupasına uzanan Ümit Ülkü, 3.10.75’lik ikinci çıkış zamanıyla günün en iyi çıkış zamanı kupasını, aynı zamanda kaptanı olduğu Ülkü Motorsport olarak ta takımlar kupasını kaldırdı. Takım arkadaşı İsmet Toktaş ise , K3’te yaşanan günün en dikkat çekici rekabetinde en yakın rakibini toplamda 0.01 salise farkla geçerek yeni bir zafere daha imzasını attı ve eve kupa ile dönerken, şampiyonadaki liderliğini de puan farkını biraz daha açarak perçinledi. Ankaralı öğretim görevlisi Kadir Murat Altıntaş ta, Evo 9’u ile bir süre ara verdiği parkurlara kupa ile geri döndü. K4’de 3’ncü olarak podyuma çıkan Altıntaş, kazandığı puanlarla da Ülkü Motorsport adına takımlar kupasına katkı sağladı.

Dört kategoride toplam 15 ekibin kayıt yaptırıp start aldığı Çankaya Tırmanma Yarışı’nda 14 araç finiş gördü; Bursalı Nuray Işık Opel Corsa S1600’ü ile ikinci çıkışı tamamlayamayarak günün tek abandonesi oldu. K2’de Citroen Saxo ile Burak Başlık, K2’de Fiat Punto S1600 ile Hakan Yuva, K3’de Honda Type R ile İsmet Toktaş, K4’de ise Porsche GT3 ile Ümit Ülkü, kategorilerinden birincilik kupasını ve puanını kazanan sporcular olarak öne çıktılar. K2’de Bursalı şampiyon Hakan Ertarman, Renault Clio Ragnotti’si ile 2’nci olarak şampiyonadaki iddiasını korudu. K3’de tüm gözler K2’deki yakın rekabete odaklanırken, ilk çıkışta rakibinden 0.3 salise farkla 2’nci zamanı yapan İsmet Toktaş Typre R2’ı ile ikinci çıkışında 3 salise farkıyla geçtiği rakibine üçüncü çıkışta 1 salise geçildi ve toplamda sadece 0.01 salise farkla yarışı kazanarak dikkat çekti. Son çıkış öncesi aracında debriyaj sorunu yaşamasına rağmen, rakibinin 1 salise ardında kalan İsmet Toktaş, toplamdaki zamanıyla 1’ncilik kupasının sahibi oldu.

Açık, güneşli ve sıcak bir Ankara gününde, Çankaya ilçesine bağlanan ve belde olan Kömürcüler köyünün temiz asfaltında gerçekleştirilen yüksek rakımlı parkur beğeni toplarken, yüksek rekabete karşın herhangi bir yol dışı yaşanmaması dikkat çekti. Yarışların tamamlanmasından sonra servis alanında düzenlenen ödül töreninde podyum yapan yarışçılar kupa kaldırırken, her zaman olduğu gibi kupa kazanan tüm yarışçıların katılımıyla çekilen toplu fotoğraftan sonra herkes yola düştü.

Aydın Hoşgör | Ankara

160620-CANK-TIRM-GK

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top