Orhan’ın korkutan kazası, podyumuna mal oldu

160514-mrm-orhan1

Marmaris Rallisi’nde ilk günün en şanssız ismi, hiç şüphesiz Orhan Avcıoğlu oldu. S2000 Fiesta’sı ile rallide 2’nci durumda giderken, günün son etabı olan Seyirci Speciali’nde kaza yapan Orhan Avcıoğlu, etabı tamamlayamadı ve rallinin gün sonu podyumundaki pozisyonunu kaybetti. Orhan Avcıoğlu, etap kapandıktan sonra çıkarılarak servis alanına getirilen aracı takım mekanikerleri tarafından onarılması için zamanın yeterli olmayacağı anlaşıldığı için, ikinci gün etaba geri dönemeyecek..

160515-mrm-orhan2Başarılı pilotun seyirci etabında yaşadığı kaza, an be an ajans objektifi  tarafından kaydedildi. Dar ve süratli etapta sağ ön tekeri bir ağacın kökünden aldığı darbe ile hem zıplatarak aracın kontrolünün kaybına neden oldu ve hem de kırılan tekerlek ciddi hasar verdi. Tavan üstü takla atıp sol kapı üzerine yan kalan aracın içerisinden etap görevlileri tarafından çıkarılan Orhan Avcıoğlu’nda herhangi bir sağlık sorunu gözlenmez iken, kopilotu Burçin Korkmaz’ın ağrı belirtisi sarf etmesi üzerine etaba ambulans girdi ancak yapılan ilk kontrollerde kendisinde herhangi bir sorun tespiti edilemedi.

160515-mrm-orhan3Ambulansın etabı terk etmesinden sonra, aracın kaldığı son yerde yarışın seyrini etkilemediği görüşünün görevlilerce yarış merkezine iletilmesi üzerine, araç yerinden kaldırılmadan yarışa kaldığı yerden devam edildi. Marmaris Rallisi ilk gününü, ilk 5 etap sonunda 1:20.10.8’lik toplam zaman kaydeden Yağız Avcı, Peugeot 208 T16 R5 ile lider tamamladı. GP Garage My Team adına Peugeot 207 S2000 ile mücadele eden Hakkı Ağaoğlu günü 4 dakikla 33 saniye farkla ikinci sırada tamamlarken, onları sadece 1 saniye farkla Neo Motorspor adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Uğur Soylu ekibi takip etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Marmaris

Son 70 haber

1 Yorum - “Orhan’ın korkutan kazası, podyumuna mal oldu”

  1. Nurican Hızır

    Geçmiş olsun.

Yoruma kapalı

Go To Top