Ogier, ‘yüzde 11’ daha ‘güçlü’!

160523-wrc-ogier-puan-avcis

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezon liderliğini açık ara koruyan Fansız rallici Sebastian Ogier, adeta ‘puan’a doymuyor! Monte Carlo ve İsveç galibiyetleri ile sezona fırtına gibi giren ve rakiplerini henüz sezon başında şok ederek oyundan düşüren Ogier, Meksika ve Arjantin rallilerindeki 2’ncilikleri ile tahtını perçinlerken, şampiyonanın 5’nci ayağı olarak geçtiğimiz hafta sonu yapılan Portekiz Rallisi’nden de 3’ncülük puanlarını hanesine yazdırarak yine yanına kimseleri yaklaştırmadı.

Beş rallinin klasman derecelerinden 101 puan toplayan Ogier’i bu bile ‘kesmedi’ ki; yine ilk beş rallinin 4’ünde 3’er, Arjantin’den ise 1 ekstra puan daha kazanarak sadece şampiyona değil, aynı zamanda power stage uygulamasında da rakipsizliğini ilan etti. Ogier, rallilerin son etaplarında uygulanan ve bu etabı kazanan pilota ilave 3 puan kazandıran kural sayesinde, yarı sezona gelinmeden bir 4’ncülük puanından fazlası puanı daha puanlarına ekleterek, toplamda 114 puana ulaştı.

Portekiz sonrasında takım arkadaşı Andreas Mikkelsen’in 47 puan önünde lider olan Ogier, şimdiden şampiyonluk yolunda bir kez daha yarıyı erken geçti.. Power stage puanları, sezonun ilk yarışlarında çoğunlukla Volkswagen pilotları tarafından kazanıldığından, uygulamadan diğer pilotlara açıkçası çok ta fazla şans kalmıyor. WRC’nin podyumunda son basamakta ise Mads Ostberg var ve 9 puan farkla 3’ncü durumda. Ama Ostberg, Mikkelsen’i kovalamaktan ziyade, sadece 1 puan ardındaki Hyden Paddon’dan kaçmak zorunda.

Aslında, Yeni Zelandalı’nın durumu da çok farklı değil; O da yine sadece 1 puan farkla İspanyol Dani Sordo tarafından kovalanıyor. 1’er puan farklarla sıralanan üç pilotun bu kora kor rekabetleri, WRC’nin podyumundan daha ilgi çekici hale geldi. WRC’de 5 yarış sonunda toplam 23 farklı pilot hanesine puan yazdırmış durumda. Şampiyonanın sıradaki yarışı, İtalya’nın ünlü Sardunya Rallisi. Asfalt parkurda Ogier, yeni bir zafer ve artı puan peşinde olurken, en azından takipçileri açısından oldukça rahat olacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

160523-wrc-puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top