Marmaris, Motor Sporları Festivali için hazır!

160514-fms-mrm-srv

Marmaris’te yapılacak olan sezonun üçüncü offroad yarışında starta sayılı saatler kala, Ankaralı offroadçular üç fire verdi! Son Ankara Offroad Şampiyonu Mustafa Özgiray, yeni aracını almak üzere Gürcistan’a gidemediği için, cumartesi günü geleceği Marmaris’e seyirci olarak dahil olacak. Ankara Şampiyonlarından Himmet Şengül de, Marmaris yarışında yer almıyor. Tecrübeli yarışçının Marmaris’te olmama nedeni ise aracının motor probleminin giderilememiş olması.

Ankaralı bir diğer eksik ise, sezona iddialı giren Selami Türkvatan. Düzce’de takla atan Türkvatan, ajansa yaptığı açıklamada Marmaris yarışına katılmayacağını, ay sonunda yapılacak olan Ankara yarışına da aracı sponsor firmanın sahibi Murat Akgün’ün katılacağını söyledi. Düzce’de takla atıp puansız ayrılan Selami Türkvatan, Marmaris ve Ankara yarışlarında da start almayarak aynı zamanda bu sezonu da kapamış oldu.

Ankaralı Yaşar Çevik’ten satın aldığı Mitsubishi’sine Stop 2002 sponsorluğu alarak yankı yapan Selami Türkvatan’ın Marmaris’te yarışmayacağını doğrulayan Stop 2002’nin sahibi Murat Akgün, Ankara yarışında iş yoğunluğundan kendisinin de yarışmayacağını ifade etti ve şirketinin brandingini taşıyan aracın bir başka yarışçı tarafından Ankara’da parkura çıkabileceğini söyledi.

Marmaris Motor Sporları Festivali kapsamında Marmaris’te düzenlenecek olan sezonun üçüncü offroaf yarışı için kayıt listesi de bu akşam açıklanacak. Ajansın ulaştığı bilgiye göre, Marmaris yarışı için 39 ekip adına kayıt yaptırıldı. Ancak çeşitli nedenlerle Marmaris’te yarışmayacak (Ankaralı) ekipler düşüldüğünde bu rakam 36 olacak. Marmaris’te ilk kez düzenlenecek olan motor sporları festivali nedeniyle ilçenin farklı kesimlerinde afişler asıldı, pek çok billboard’da da yer alan reklamlar ile Marmarisliler yarışlara davet edildi. Afişlerde, etaplara ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacağı ve ikramlar sunulacağı belirtildi.

İlçede hava açık ama yer yer bulutlu. Hem ralli ve hem de odfroad için iki farklı alanda servis alanları kuruldu. Marmaris’in beldesi İçmeler’in, Marmaris-Datça yolu başlarında bulunan otogar alanında kurulan offroad servis alanı ile ondan 250 metre ileride Datça yolunun kavşağında kurulan ralli servia alanındaki hareketlilikler bugün daha da belirginleşti. Ralliciler gün boyu etapların keşif turlarına çıkarken, garajlar ve mekanikerler de araçların son bakımlarını tamamladılar. Ajansa görüş bildiren bazı ralliciler, etapların sert ve zorlu olduğu belirtildi.

Diğer taraftan, Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı’nın İçmeler yolu üzerinde dizili otelleri de festival yarışları için yarışçılar ve görevlilerin konaklamasına tahsis edildi. Marmaris Otelciler Birliğini’nin organizasyona verdiği destekle ilçede farklı otellerde de misafir edilecek sporcular ve görevliler, yarın akşam da 2015 sezonu galası için Grand Yazıcı Clup Turban otelinde biraraya gelecekler. Turban Oteli ralliciler, hemen yanındaki Mares Oteli yarış merkezi olarak organize edilirken, Grand Yazıcı Marmaris Palace Oteli’nde de offroad ekipleri ve yarışın üst düzey görevlileri konumlanmış durumdalar. Yarışların Cumartesi günkü start ve pazar günkü finişleri ise Marmaris’in merkezinde gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Marmaris

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top