Ali Türkkan, RX Lites dünya rallikros şampiyonasında

60515-rxlites-aliturkkan

Avitas Motorsport, 2016 başından bu yana genç yetenek bir Türk pilotu RX Lites Dünya Şampiyonası’nda yarışmasını sağlamak için yoğun uğraş veriyordu. Bu bağlamda sezon öncesi Hockenheim pistinde organize edilen test gününe Toksport’un desteği ile Ayhancan Güven katılmıştı. Fakat, ilk yarışa birkaç gün kala kayıt yaptırdıkları yarışlardan çekilme kararı aldılar.

Bunun üzerine arayışlarına devam eden Avitas Motorsport, UNIFREE’nin sponsorluğunu alan Ali Türkkan’ın İngiltere Lydden Hill ve Norveç Hell için kesin, diğer üç Avrupa yarışı için ise opsiyonel olarak RX Lites yarışlarında start alması için mutabakat sağladı.

UNIFREE’nin sponsorluğunda ve Toksport’un desteği ile yarışacak olan Ali Türkkan, bu hafta sonu RX Lites Şampiyonasının ikinci yarışı olan Belçika Mettet’e ziyaretçi olarak gitti. 5 yaşında yarışmaya başlayan, 17 yaşındaki Ali Türkkan Türkiye’nin tanınmış yarışçılarından Burak Türkkan’ın oğlu. Ali Türkkan, 2015 yılında Türkiye’deki Volkicar yarışlarında gençler üçüncüsü oldu.

Geçtiğimiz hafta içinde, SuperCar Lites yarış otomobillerinin tasarım ve üretim merkezi olan Avitas Motorsport’u ziyaret eden Ali Türkkan, daha sonrasında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun Körfez pistinde ortadan motorlu bir yarış otomobilinin kullanımı hakkında tecrübe kazanmaya çalıştı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top