Aksiyonu bol İzmir otokrosunda rekor sürprizi!

 

160501-ayosk-kros-mdiker

Aydın Otomobil Sporlarım Kulübü’nün düzenlediği İzmir Otokros Kupası’nın ikinci yarışında rekor kayıt ve rekor katılım ile başladı, sert rekabet ve bol aksiyon ile sürdü, parkur rekoru ile tamamlandı. Kupanın ikinci yarışına katılımı ile çok kimseye sürpriz yapan İzmirli yarışçılardan Alper Akgün, Palio’su ile hem kategori 1’de ve hem genel klasmanda birincilik kupalarını topladı, TSYD İzmir Şubesi’nin kupanın her yarışına koyduğu en iyi zaman kupasını da parkurun rekorunu kırarak gururla kaldırdı. Akgün, son anda katılımını ajansa “koyunun olmadığı yerde..” atasözü ile yorumlayarak, “koyun, parkura indi” sözleriyle değerlendirdi. Alper Akgün, beş tur sonunda yarışı 4 dakika 49 saniye ve 7 saliselik toplam zamanıyla tamamlayarak, aynı purkurda Tolga Tezeken’e ait olan 5.04’lük rekoru yarım dakika iyileştirdi ve rekorun ulaşılabilirliğini zorlaştırdı.

24 Kayıtla ajansta ‘rekor kayıt’ haberi ile izleyicilere anons edilen 2.İzmir Otokros yarışında 18 yarışmacı idari kontrolünü yaptırdı ve antrenmana çıktı. Antrenmanlar öncesi ararözle ıslatılan parkurun, ‘yarışçıların istemediği gerekçesi ile’ açıklanan sebeple ikinci kez kez yumuşatılmasına izin verilmedi. Gün boyu gazlayan araçların lastikleri sert toprağı adeta una çevirirken, çıkan toz bılutları, yarışı izlemek üzere parkura gelen İzmirli yarışseverleri ve bir etkinlik için pazar sabahı parkurda bir araya gelen Opel Astra FanClub üyelerini gün sonunda adeta tozdan heykellere çevirdi. Antrenmanlarda kendi zamanlarını sınayan yarışçılar, öğlen molasında kulübün anlaşmasıyla parkurda açılan mangalda köfte ekmekle öğün geçiştirdiler. Antrenmanların başlama zamanına yakın parkura ulaşan yaklaşık 18 araçlık Opel Astra Fan Clup konvoyunun üyeleri pankart açıp, bolca fotoğraf çektirdiler.

160501-izmkros-2-topluAyosk Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in antrenmanlardan itibaren parkurda yakından takip ettiği yarışın sürpriz bir misafiri de Tosfed Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Tolon oldu. Ege Rallisi’nin organizasyonuna verdiği destekle sezon başında adı sıkça gündeme gelen Tolon, ilk kez gördüğü ve yaptığı yatırım nedeniyle Mithat Diker’i gönülden kutladığı otokros parkurundaki mücadeleyi tozdan beyazlaşan haline karşın uzun süre seyretti ve hatta İzmirli bayan yarışçılardan Şebnem Kara’nın 131’nde sağ koltuğa oturup tecrübesini kendisine aktardı. Tolon, benzer mahalli organizasyonları federasyon olarak da desteklediklerini söyledi.

Yarışa kayıt yaptırmalarına karşın İzmirli Erdal-Funda Oral ikilisi ile Bursalı Ahmet-Yiğit Yalçın’lar ve bir diğer İzmirli Mustafa Nazik, start almadılar. Oral’lar ve Yiğit’ler, parkura da gelmediler. Seyirciler arasında yer alan Nazik’in ise eşinin sağlı sorunu nedeniyle katılamadığı öğrenildi. 18 Yarışçının antrenman için ter attığı yarışın favorisi olarak gösterilen Alper Akgün’ün ‘rakabet etmeye hazırlandığı’ kupanın gediklisi İzmirli Bedri Kolsallayan’ın Palio’sunda yaşanan mekanik arıza, yaşanacak bu rekabete baştan köstek olurken, bir çok yarışçı da yarış sırasında yol dışına çıkıp abandone olmaktan kurtulamadılar. Bunlardan birinde, Aydoğan Savcıer, Flash’ı ile günün en ciddi aksiyonunu attığı taklayla yaşadı ve seyircilerin nefesini kesti. Takla sonrası kendisi ve aracı yarışmaya devam edecek halde olmalarına kariın, Flash’ın ön camının olmaması nedeniyle direktör yarışa devam etmesine izin vermedi. Aynı araçla yarışmaya hazırlanan İzmirli Uğur Akgöz de tulumunu teletemeden eve dönmek zırunda kaldı.

Ege Asal Metal Otokros parkurunun hamisi İzmirli duayen rallici Mithat Diker de, oldukça keyifli olduğu yarışın ilk turunda sol ön teker rot kırdığı için bir viraj çıkışında kontrolsüz şekilde yoldan çıktı ve ancak otlar arasında durabildi ve yarışa erken havlu attı. Diker, oğlu Cemal’in Palio ile yarıştığı K 5’de 1’de 5’nci olmasıyla teselli buldu. 4.49.07 ile günün ve parkurun rekorunu kıran Alper Akgün birinci, Mehmet Can Çakar aynı kategoride 2’nci, Ege Asal Metal brandingli Palio’su ile Burak Güngör 3’ncü olup podyumu paylaştılar. Beş yarışçının katıldıpı kategori 2’de Aydoğan Avcıer’in attığı taklayla hem kendisi hem de aynı araçla yarışacak olan Uğur Akgöz klasman dışı kalırken, Tipo ile yarışan Volkan Dost’ın yarış dışı kalmasıyla sonuçlanan spinde aracının sponsorunun banner’ını yerinden etmesi dikkat çekti. Yarışta iki bayan yarışçıdan biri olan Gizem Görgün’ün Ka ile 2’ncilik kupasını kazandığı K2’de Bahadır Sevinç birinci oldu.

Yarışın en güçlü otomobillerinin yer aldığı K3’de Mithat Diker’in sürpriz abandonesi ile podyumun ilk basamağına 131’i ile Göktuğ Tunçay çıkarken, Ege Asal Metal’in diğer Mk2 Escort’u ile yarışan Kemal Şener ikinci, 131’li Tibet Arbak üçüncü oldular. Şener’in kullandığı Mk2’nin ikinci yarışçısı olarak parkura çıkan Mustafa Sözkesen 1.3 saniye farkla podyumu kaçırdı, 4’ncü oldu. Aksiyonu bol yarışın tamamlanmasının ardından podyuma çokan sporculara kupaları törenle verildi ama öncesinde Ayosk Başkanı Kuvvet Erim, Ege Asal Motorsport’un patronu Mithat Diker’e parkura verdiği maddi manevi destekleri için bir teşekkür plaketi takdim etti. Mithat Diker de, plakete aldıktan sonra yaptığı kısa konuşmada parkurda yapılan yatırımlara işaret etti ve hem önümüzdeki haftalarda çalışmaların aynı tempo ile süreceğini müjdeledi ve hem de kupanın üçüncü yarışını da en az 22 kayıtla gerçekleştirmeyi arzu ettiğini dile getirdi. Diker, ilk yarış sonrasında ikinci yarış için 22 tahminini dile getirmiş ve çok kimse için sürpriz olan rekor kayıt ve katılımın sağlanmasında baş faktör olarak öne çıkmıştı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Menderes-İzmir

İzmir Otokros Kupasının ikinci yarışından fotoğraf galerisi yarın (pazartesi) ajansta ayrıca yayınlanacak. Ajansı takip edin, gelişmelerden ve yarışçıların aksiyon fotoğraflarından habersiz kalmayın.

160501-izmotokros2-gk

Son 70 haber

1 Yorum - “Aksiyonu bol İzmir otokrosunda rekor sürprizi!”

  1. Özgür Bektaş

    OPEL ASTRA J TEAM İZMİR grubu olarak İzmir Otokrosuna ilk defa izleyici olarak katıldık ve büyük keyif aldık. Sonraki startlarda belki tribünde belki pistte yerimizi alacağız. Mithat Diker, Cüneyt Ogan abimize ve ismini hatırlayamadığım organizasyonda emeği geçen herkese bu etkinlik ve göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ederiz. ASTRA J TEAM İZMİR

Yoruma kapalı

Go To Top