Süper grupta sezona şeffaf başlangıç!

IMG_3190

10 Nisan Pazar günü İzmir Park’ta yapılan sezonun ilk ulusal pist yarışında yaşanan ve İzmirli iki yarışçının araçlarının kurallara uygunluğunun incelenmesi konusunda, ajansa açıklama gönderildi. Yarışın organizatör kulübü ve aynı zamanda pistin işletmecisi olan Ülkü Motor Spor Kulübü tarafından gönderilen açıklamada, yaşanan itirazlar ve sonrasında yapılan kontroller hakkın bilgi verildi ve ulaşılan sonuçlar paylaşıldı. Ülkü Motor Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada aynen şu ifadeler yer aldı.

“Süper grupta sezona şeffaf başlangıç!”

160412-ums-aciklamaİzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde organize edilen Türkiye Pist Şampiyonası ilk ayak yarışı, Süper Grup’ta yarışan İzmirli pilotların centilmenliğine sahne oldu.

Milli sporcu Galip Atar, geçen sezon Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’nda (ETCC) yarıştığı BMW 320 TC otomobili ile yarışa katılırken, genç pilot Yağız Gedik, geçen yıl takım arkadaşı Ahmet Mutlubaş’ın yarıştığı Honda Civic Type-R ile mücadelede yer aldı.

Muhtemel söylentileri önlemek ve otomobillerinin Süper Grup kurallarına uygunluğunu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşturmak adına otomobillerin incelenmesi yönünde İzmirli iki pilot anlaşma sağladı. Yarış henüz başlamadan ve pilotlar henüz antrenman turlarını atmak için dahi piste çıkmamışken yapılan bu anlaşma doğrultusunda; Galip Atar’ın BMW’sinin turbo restrüktörünün, Yağız Gedik’in Honda’sının da silindir hacminin ölçülmesi kararlaştırıldı.

BMW 320 TC’nin sahip olduğu 1.6 turbo motordaki restrüktör ilk teknik kontrolde ölçülerek, FIA mührüne sahip olduğu ve süper grup kurallarına uygun bulunduğu tespit edildi. Ancak Yağız Gedik’in Honda’sının atmosferik motorunun silindir hacminin ölçülmesi için motorun kısmen de olsa açılması gerekliliği nedeniyle bu işlem yarış sonrasına bırakıldı.

Süper Grup’taki zirve mücadelesinin iki iddialı pilotu arasındaki bu mutabakat sezona şeffaf bir başlangıç yapmak adına güzel bir örnek teşkil etti.

Şampiyonanın ilk ayağın her iki yarışını da ikinci sırada tamamlayan Gedik’in otomobilinin, yarış sonrası yapılan incelemeler neticesinde kurallara uygun olduğu tespit edildi. Böylece her iki pilotun da aldığı puanlar rescillendi ve sezona haksız rekabetin olmadığı şeffaf bir başlangıç yapıldı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top