Ege’de ilk gün tamamlandı

Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi’nde ilk gün tamamlandı. Peugeot ile yarışan iki İstanbullu yarışçı arasındaki rekabet sonrasında, 20 dakika 24 saniye 9 salise farkla Yağız Avcı, ilk günü önde kapadı. BC Vision takımının patronu ve birinci pilotu Burak Çukurova, toplamda 13 saniye farkla ikinci, süper 2000 Fiesta ile Orhan Avcıoğlu +17.6 farkla ilk günü üçüncü sırada tamamladılar. Evo 9 ile yarışa katılan Uğur Soylu ise, +36.6 saniye farkla podyumun hemen ardından 4’ncü sırada kapalı park görürken, aynı zamanda grup N’de de ilk günün lideri oldu. Parkur Racing pilotu Engin Kap, Mk2 Escort ile ve 20.37.9’luk toplam zamanla historik klasmanında ilk günü lider olarak tamamladı.

Saat 13.30’da Forum Bornova’dan verilen startla başlayan ve historik, mahalli ile ulusal toplam 57 ekibin dahil olduğu mücadelede ilk etap, lokal bir anız yangına müdehale etmesi gereken orman itfaiyesinin geçiş için etabı kullanmak zorunda kalması nedeniyle iptal edildi ve etap startında yaklaşık 25 dakika bekleyen ekipler, Eosk’un eski çalışanı rahmetli Selim Teoman’ın adının verildiği ilk etabı (Efemçukuru) normal etap olarak geçtiler. Yarışta mücadele, federasyon eski genel sekreteri rahmetli Mazhar Demiralp’in adının verildiği etapla (Beyler) başladı. Beyler’i en iyi zamanla geçen Yağız Avcı, yarışta liderliği ele aldı. O’nun 19.8 saniye ardından Burak Çukurova 2’nci, +17.8 saniye farkla da Orhan Avcıoğlu 3’ncü zamanı yaparak ilk podyumu belirlediler.

Engin Kap, historikte lider

Engin Kap, historikte lider

İlk günün üçüncü ve son etabı, İzmir Park’taki seyirci özel etabıydı ve Süper 2000 Fiesta’sı ile Orhan Avcıoğlu, 2.95 ile pistteki en iyi zamanı yaparak liderle arasındaki farkı 6.7 saniye düşürdü. Seyirci etaplarınıj gedikli avcısı Burak Çukurova ise, sadece 3 salise farkla pistteki ikinci en iyi zamanı kaydetti. Yağız Avcı, iki tecrübeli rakibine pistte geçilse de, sonuçta ilk günü lider kapmasını bildi. Üçüncü etaba gelişte asfalt çalışması nedeniyle araçların trafikte gecikebileceği düşüncesi ile transfer etabı rallinin startından önce dağıtılan ek bültenle yarım saat uzatıldı. Rallide ilk gün mekanik sorunlar yaşadıkları için zaman kaybeden ve klasmanda hedeflerinden uzak düşen isimler olsa da, yol dışı veya mekanik sorun nedeniyle yarış dışı kalan ekip olmadı.

Drift gösterileri ile desteklenen ilk günkü seyirci etabında tribünler tıka basa dolmasa da, restaurantta ve hemen bitişiğindeki tribünde seyirciler yerlerini aldılar. Federasyon yönetim kurulu üyelerinin de sezonun ilk rallisinde bir arada pistte yarış izlemeye gelmeleri dikkat çekerken, çiftli kalkışla pistte mücadele eden yarışçıların yarısından sonrası etabı karanlıkta ve fark ışığında tamamlamak zorunda kaldılar. Pistteki etabı tamamlayan ekipler, günün sonunda İnciraltı’ndaki servis alanında araçlarının kontrol ve bakımlarını yaptırdıktan sonra kapalı parka teslim ederek, otellerine istirahate çekildiler. Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi yarın (pazar) Efemçukuru etabının iki, Beyler etabının ise tek geçişinden sonra, Gödence’deki powerstage etabı ile sona erecek. Rallinin finiş seramonisi, Balçova’daki ralli merkezi otelin önünde gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top