BC Vision, sezona takımlar birincisi olarak başladı

Burak Çukurova, 2'nci oldu

BC Vision Motorsport, Türkiye Ralli Şampiyonası Sezonunun ilk yarışında tarihi bir ilke imza attı. 16-17 Nisan’da yapılan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Ege Rallisinde ilk 7 içerisinde 3 ekiple yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye’de ilk defa uygulanan 3 puan sistemli Power Stage’i kazanarak Motorsporları tarihinde önemli bir adım attı. Sezona Ege Rallisiyle Takımlar 1.si olarak başladı.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’ne Punto Restaurant, Autoclub, Demorhome ve İbis Otel Sponsorluğunda 4 Ekiple katılan BC Vision Motorsport Peugeot 208 R5 le yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisiyle Genel Klasman 2.liği ve Sınıf 2 2.liğini, Citroen DS3R3 ile yarışan Ahmet Burkay-Bilge Ayan ikilisiyle Genel Klasman 5.liği ve Sınıf 3 1.liğini, Peugeot 208 R2 ile yarışan Alpaslan Çukurova-Ertuğrul Gündüz ikilisiyle Genel Klasman 7.liği ve Sınıf 4 2.liğini elde etti. Ayrıca Dünyada uzun yıllardır uygulanan ve Türkiye’de ilk kez Ege Rallisinde uygulanmaya başlanan Powerstage’ı kazanan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi ilave 3 puan alarak şampiyonada iddialı bir şekilde başlamış oldu.

İki gün süren 7 zorlu etaptan ve 102,59 kmsi özel etap olmak üzere, 493,21 kmden oluşan Ege Rallisinde aynı zamanda Takım Direktörü olan Burak Çukurova, “Sezonun başında aldığımız bu sonuç bizi çok mutlu etti. Yeni bir oluşum olan takımımız BC Vision Motorsport ve ekiplerimizlemücadelemizi keyifle devam ettireceğimiz başarılı bir sezon amaçlıyoruz. Ayrıca Sponsorlarımız, Punto Restaurant, İbis Otel, Autoclub Türkiye, Demor Home’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi. Sezonun ikinci yarışı 14-15 Mayısta Marmaris’te yapılacak olan ERT yarışı olacak..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top