Henri Toivonen, 30 yıl sonra Monte Carlo’da  anıldı

‘Efsane’ Toivonen’e saygı! (Fotoğraf; wrc.com)

‘Efsane’ Toivonen’e saygı! (Fotoğraf; wrc.com)

Ralli dünyasının efsane isimlerinden biri olan İtalyan rallici Henri Toivonen, 1986’da Monte Carlo Rallisi’ni kazanmasının üzerinden tam 30 yıl geçtikten sonra, 2016 Monte Carlo Rallisi’nde günümüz WRC yıldızları tarafından saygıyla anıldı. Grup B Lancia S4 ile 3’ncü kez WRC kazanmak iddiası ile etaplarda fırtına gibi esen Henri Toivonen, aynı yıl Korsika Turu’nda yüksek bir hızla yoldan kopup büyük bir kayaya vurarak geçirdiği kaza sonrasında ve aracının içerisinde hayatını kaybetmişti.

1986’daki Monte Carlo zaferinden üç ay sonra yaşama gözlerini kapatan Henri için, 2016’da sezonun açılış rallisi olan Monte Carlo’nun servis parkında saygı töreni yapıldı. Törende M-Sport patronu Malcolm Wilson, Volkswagen Motorsport direktörü Jost Capito ve Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Robert Kubica, Kris Meeke ile Mads Östberg  gibi günümüz WRC yıldızları ile eski takım arkadaşı hazır bulundu.

Törende “Her zaman hatırlayacağız, asla unutmayacağız; Henkka&Pauli / 1966-1986-2016” yazılı pankartla VMS Direktörü Jost Capito ve kopilotu Miikka Anttila ile birlikte objektiflere poz veren Volkswagen’in Finli pilotu Jari Matta Latvala, medyaya verdiği bu fotoğraftan sonra yaptığı açıklamada ise, “Henri öldüğünde çok küçüktüm, ama ben onun hakkında pek çok film okudum ve izledim. Benim görüşüme göre o WRC efsanesiydi” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top