Ralli Dünyası 200’ncü sayısı çıktı!

160102-RD200

Türk Otomobil Sporlarının ‘ilk’ ve ‘tek’ dergisi Ralli Dünyası, yeni yılı 200’ncü sayısı ile karşıladı. 1983’te başlayan yayın hayatında zaman zaman kesintilere uğramasına karşın, 200’ncü sayıya ulaşma başarısı gösteren derginin son sayısı adeta bir ‘Gala’ özelliğini taşıyor. 100 Sayfalık dergide pek çok röportajın yanı sıra, İstanbul Park’ta yapılan geçtiğimiz sezonun son yarışları ve Ankara Offroad Kupası’nın 3’ncü ve son yarışının yanı sıra, derginin kurucusu ve yazı işleri müdürü Aydın Hoşgör’ün bu uzun soluklu maratonunu anlatan ‘Efsane derginin 200’ncü sayısı’ başlıklı yazı dizisinin de ilk bölümü yer alıyor. Derginin Baş Yazarı Şevki Gökerman ve Ralli Ajansı yazarı Nurican Hızır da yazılarında 200’ncü sayıyı konu edinirlerken, yayın hayatının ilk yıllarında derginin yazı işlerinde görev alan Yener Gülünay ve Özden Yılmaz da yıllar sonra dergi sayfalarında yeniden yer aldılar.

160102-RD200-KAPAK200’ncü sayının her biri ses getirecek röportajlarında ise, Parkur Racing patronu ve historik yarışçısı Kerem Üstünkaya görüşlerini “Her şeye optimist yaklaşım taraftarıyım” cümlesi ile özetlerken, takımın ulusal pilotu ve Türkiye Ralli Şampiyonları’ndan Ercan Kazaz ise “Artık amatörlük bitmiştir” diyerek yeni sezon öncesi endişelerini dile getirdi. Sadece Türkiye’de değil aynı zamanda belki de dünyada bir ilk olarak ‘baba-oğul’ aynı piste çıkıp karting yapan Süleyman Kolot ve oğlu Ömer Asaf Kolot, bu özellikleri ile kapak konusu oldukları dergiye ilk kez bir arada röportaj verirlerken, son iki yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı, “uluslar arası yarışlarda kazanmaya başladığında insanın kendini değerli hissettiğini” dile getirdi. İzmirli genç pist yarışçısı Ali Özerinç, üç sezondur Türkiye 3’ncüsü olduğu pistlerde şampiyon olmanın kendisi için fazla bir anlam ifade etmediğini seslendirirken, Bursalı sporculardan İsmet Toktaş, kazandıkları tecrübeleri ile yeni sezonda ralliye ağırlık vereceğini açıkladı. Yeni sezonda yeni bir takım kurgusu ile parkurlara çıkmaya hazırlanan Burak Çukurova, beklentilerini ve kurgusunu “Allah gönlümüze göre versin” başlıklı röportajında ayrıntıları ile açıkladı.

160102-RD200-2İzmirli genç pist yarışçılarından Yağız Gedik ve Cenk Burak Çelik, sezonu 2 ve 3’ncü sıralarda ve podyumda kapadıkları Pist Kupası yerine yeni sezonda ulusal şampiyona hedeflerini açık ederlerken, derginin bir diğer klasiği olan İçimizden Birileri sayfalarında bu kez Burak Güngör, Doğukan Alkan ve Furkan Paşalı yer aldılar. Yayın hayatının ilk yıllarında gazete büfelerinde satışa çıkan ancak son yıllarda sadece abonelerine kargo vasıtası ile gönderilen Ralli Dünyası dergisinin okuyucuda “alışkanlık yapacak” son sayısını edinmek için sizde şimdi burayı tıklayarak abone olabilirsiniz. Dergi abonelerine yeni yılın ilk haftası ulaşmış olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top