Dünyanın şovu Monte Carlo’da başlıyor!

160112-WRC1-MC-VW-1

14 Ayaktan oluşan 2016 Dünya Ralli Şampiyonası’nda sahne, geleneksel bir şekilde, Monte Carlo Rallisi ile başlıyor! Tam 84’ncü kez düzenlenecek olan bu efsane ralli için, 15’i R1, 29’u R2, 22’si R3, 19’u R4 ve 4’ü R5 olmak üzere toplam 89 ekip kayıt yaptırdı. Dört günlük programa göre, 16 özel etapta 374.89 km özel etapta yarışacak olan ekipler, en çok üçüncü gün zorlanacaklar! İlk gün 2 özel etapta 41 km aşılacak olan rallide, ikinci gün 6 özel etapta 115 km ekipleri bekliyor olacak. Üçüncü günün programı 5 özel etap ancak mesafesi 172 km ile yarışın en uzun günü. Son (4.) gün ise 3 özel etapta 43.7 km ile yarış tamamlanacak.

160112-WRC1MC-VW2Monte Carlo Rallisi’nin 4 günlük programından önce, 18-20 Ocak etaplarda keşif turları yapılacak. 20 Ocak Çarşamba günü, hazırlanacak özel stantlarda öğlen saat 15’den itibaren yarış severlere imza verecek olan ekipler, aynı gün akşam saat 16’da shakedown etabına çıkacaklar. 18.45’te ise FIA’nın basın toplantısı yapılacak. Monte Carlo Rallisi’nin Monaco’nun meşhur gazino meydanında tüm ekiplerin katılımı ile verilecek aile fotoğrafından dört saat sonra, saatler 18.15’i gösterdiğinde ilk araç start tak’ından inecek ve hem bu klasik rallinin 84’ncüsü ve hem de 2016 sezonu resmen başlayacak. Pazar günü tamamlanacak ve saat 15’teki ödül törenini takiben saat 16.30’de yapılacak olan basın toplantısıyla sezonun ilk rallisi de tamamlanmış olacak.

Son Dünya Markalar Şampiyonu, Volkswagen, yeni sezon da aynı kadro ile katılıyor; takımın ‘son şampiyon’ pilotu Fransız rallici Sébastien Ogier ve kopilotu Julien Ingrassia, Finli ekip Jari-Matti Latvala ve kopilotu Miikka Anttila ile Norveçli Andreas Mikkelsen ve kopilotu Anders Jaeger. Takımın Monte Carlo hedefi şüphesiz yine kazanmak!

monte-carlo-rally-2015-jpgGeçtiğimiz ay, Fransız Alpleri’nde, rallinin etaplarının da yer aldığı Gap bölgesinin eteklerinde altı günlük test süresince yaklaşık 1000 kilometrelik test sürüşü tamamladılar. WRC’de en yüksek galibiyet oranına sahip Polo R WRC ile özellikle lastik testlerinde odaklanan takım, Ralli Monte Carlo ile dördüncü WRC sezonu başlayacak. 2013 yılından bu yana, VW 9 Dünya Şampiyonluğu (takımlar, pilotlar vb) ve bu süreçte 39 ralliden 34’ünü kazandı. Bir yandan buz ve kar, donan yağmur, siyah buz ya da diğer, hatta parlak, kuru asfalt! Rally Monte Carlo koşulları her zaman öngörülebilir değil.

Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito “Ralli Monte Carlo bir çok farklı nedenden dolayı, gerçekten efsanevi bir ralli” dedi ve ekledi; “Buz, kar, yağmur ve kuru koşullarda arasında dalgalanma sürekli değişen hava koşulları ile ünlü. Tam olarak bir kumar! Herkes yeni sezona en iyi şekilde başlangıç yapmak ve gelecek ralliler içine mümkün olduğunca ivme almak istiyor. Bu nedenle, büyük öneme sahip. Üst üste üçüncü kez, kazanmak için takım olarak parkura çıkacağız. Bu kez daha da güçlü rakipler var.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top