Historik’te şampiyon; “Pulkkinen”

151115-pulkkinen

Historik’te Türkiye Şampiyonu, Finli pilot Hannu Pulkkinen oldu. Parkur Bonus Raincg takımı adına bu sezon Türk lisansı ile parkurlarımızda rekabete dahil olan Pulkkinen, kariyerinin ilk şampiyonluğunu da ülkesinden binlerce km uzakta, Türkiye’de yaşadı.

Sezonun son rallisine lider olarak başlayan ve şampiyonluk turu atmak üzere parkura çıkan Pulkkinen, bir kez daha temkinli taktik sayesinde başta takım arkadaşları olmak üzere historik klasmanını peşine taktı ve şampiyonluğunu bir zafer ile taçlandırdı.

İki günde 7 özel etabın geçildiği historik şampiyonasında 4 etapta en iyi zamanları yapan Pulkkinen, İstanbul Park’taki finiş tak’ına takım arkadaşı Burak Türkkan’ın 36.9 saniye önünde ilk sırada ulaştı.

HAnnu'yu arkadaşları alkışlarla karşıladı

Hannu’yu arkadaşları alkışlarla karşıladı

İlk günün 3’ncü etabında kalan ve ikinci güne supeRally ile devam ederek şansını önemli ölçüde yitiren son yılların Türkiye Historik Şampiyonu Engin Kap, ilk günün kaybını ikinci gün telafi etmekte zorlandı ama yine de 3’ncü sırada finişe gelerek takımının podyum hedefi olan 1-2-3’lü seriyi bozmadı.

Kap, İstanbul Rallisi’nde olduğu gibi, historikte de sezonu 3’ncü olarak noktaladı. İlk gün Kap’ın abandonesi ile zirve rekabetinde rahatlayan Hannu Pulkkinen, ikinci günün ilk etabında lastik patlatınca etabı 18’nci zamanla geçebildi.

Ulupelit etabını ikinci zamanla tamamlayan Finli pilot, historik’lerin geçecekleri son etap olan Oruçoğlu’nda yarıştaki 4’ncü best’ini yaptı. Göçbeyli ve Ulupelit’te en iyi zamanları yapan Engin Kap ta son etapta sorun yaşadı ve etapta 3’ncü zamanla ayrılabildi.

Historik’te Parkur Bonus Racing’in Mk2’leri ile rekabette zorlanan diğer historik sporcularından Haydar Güçlü, BMW 2002’si ile 4’ncü olurken, beş sporcunun mücadele ettiği kategori 1’de ise Sinan Dündar da 4 dakika farkla rakiplerinden açık ara finiş gördü. Murat 131’i ile Gerçek Sunman, K1’de 2’ncilik kupasını kazandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

151115-parkur-team

Parkur Bonus Racing Team

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top