Orhangazi göleti, krosa geçit vermedi!

151024-orhangazi-4

Tosfed Rallikros Kupası’nın bugün yapılması gereken ilk yarışı, olumsuz parkur koşulları yüzünden bir gün daha ertelendi. Sezon takviminde birkçok kez ötelendiği için Ekim ayının son günlerine kalan rallikros haftası, ilk yarışın yapılacağı bugün bir darbe de parkurdan yedi ve yapılması gereken ilk yarış ve devamında gece yapılacak olan sprint ralli, ertesi (pazar) günü ertelendi. Aynı gün (pazar) yapılması gereken ikinci yarışla birlikte tüm gün boyu iki kros bir de sprint ralli için parkura çıkacak olan yarışçılarda, araçlarının bir güne sıkışan yoğun programa dayanıp dayanamayacakları endişesi sardı.

Orhangazi’deki rallikros parkuru, hafta boyunca etkili olan yağmurlardan fazlasıyla nasiplendi ve parkurun neredeyse tüm virajları su göletleri ile doldu. Sabah Orhangazi’ye gelen ve ilk yarış için idari kontrollerini yaptıran yarışçılar, yarışın pazar gününe ertelenme kararı üzerine programlarını revize etmek zorunda kaldılar. Bugün Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından yapılması gereken ilk yarış için toplam 18 yarışçı kayıt yaptırmıştı.

Gündüz kros, akşam sprint olmak üzere bugün iki yarış yaptıktan sonra pazar günkü krosa kadar araçlarını kontrol ve tamir edebileceklerini planlayan yarışçılar, yeni programa göre, gündüz iki ayrı rallikros yarışı ve akşam da sprint ralli yapmak zorunda kaldılar. Sprint ralli için kayıt yaptıran İstanbul ve Ankaralı yarışçılar ise, pazar sabahı eve dönmeyi planlarken, yeni plana göre ancak pazar gece yarısı yola düşebilecekler.

Diğer taraftan, Orhangazi parkurundaki su göletlerinin yarına kadar kaldırılması için organizatör kulüplerin belediyeden alacakları destekle çalışacakları belirtilmesine karşın, gece ve yarın yağış olmaması halinde dahi var olan su birinkitilerinin tahliyesi için yoğun bir çaba sarf edilmesi gerekiyor. Bu haftaki iki yarışla başlaması planlanan Rallikros kupası iki hafta sonra aynı parkurda iki ayrı yarışla tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Orhangazi

[metaslider id=28257]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top