Muharrem Çelik; “Genel kurul görmekten bıktım!”

151016-ropr-muharremcelik

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nda yine ve yeniden genel kurul çağrısı kamuoyuna açıklandığı günün ertesinde, Ankara Offroad Kulübü‘nün Başkanı Muharrem Çelik ile son durum hakkında konuştuk. Daha önce kendisi de seçim atmosferini bizzat yaşayan Muharrem Çelik, kendisinin aynı atmosferi bir kez daha solumak istemediğini açıkça belirterek, bu sporu gerçekten seven, şaibesiz bir ismin adayın sporun yönetimine geçmesini diledi. Çelik, herkesin merak ettiği konuya da açıklık getirdi ve düzgün bir aday çıkması halinde, offroad oylarının bölünmeyeceği iddiasında bulundu. Muharrem Çelik’e yönelttiğimiz sorular ve yanıtları aşağıda bulabilirsiniz..

-Federasyonda yaşanan son gelişmeleri, nasıl yorumluyorsunuz?

Beklenen bir olaydı. Ortada bir yanlış varsa, bunun çözülmesi gerekiyordu. Bana sorarsanız, çözüldü. Herkes, hak ettiği yerde olur, öyle diyeyim. Biz, yıllardır, kendisine çok destek verdik, çok sevdik, aynı masada çok oturduk, çok sohbetimiz oldu, her zaman da abimizdi. Ama ortada bir yanlış varsa, tabii ki bir gün kanun yerini bulacak. Bazıları bir şey söylerken, doğru söylemişlerdi, ki buna karar verildi. Bu saatten sonra, inşallah, bu tip şaibelerin yaşanmayacağı bir yönetim; bu spora gerçekten gönül veren, bu sporu gerçekten gönülden yönetecek insanlar gelir. Her şey daha düzgün olur.

-Cevabı bugün için zor olabilir ama, sizce, kim başkan olacak? Sporu kim yönetecek?

Şu an için aday olarak gözüken kimse yok. Gördüğüm kadarıyla, Sayın Ercan Kazaz’ın bir daha niyeti var gibi görünüyor, ama tabii bir açıklama olmadığı için kimse bilemiyorum. Kapalı kapılar ardında konuşulan isimler var ama insanlarla konuşmadan bu konuda bir tahmin yapmak mümkün değil.

-Sizce nasıl bir genel kurul bizleri bekliyor olacak? Var olan yönetimin bir devamı mı yoksa yeni bir oluşum mu?

Şimdi, bu konuda, ‘eskinin devamı’ konusunda yüzde yüz bir çalışma olacak. Artık kimi işaret edeceklerse, kime icazet vereceklerse, ki bu konuda daha önce ajansta bir yazı da yazmıştım, yine bir icazet vereceklerini düşünüyorum ama kim çıkar, nasıl çıkar bilemiyorum.

-Sizce, neden bir aday ortaya çıkıp ta kendini göstermiyor?

Aslında, gönlünden geçen çok insan vardır diye tahmin ediyorum.

-Bu insanları durduran etken nedir peki?

Bu tip işler biraz medeni cesaret işi. Sanırım cesaret edilemiyor. Bu işe sadece gönül vermekle olmuyor, ki bir de koşturmak için zaman gerekli. Biz, offroad tarafından bakıyoruz elbet, ama bunun içinde bir çok branş daha var. Bunları iyi kötü bilen bir insan olması lazım. Bu işe aşık olan bir insan olması lazım. Bu işi başka amaçlar için değil de, düzgün yönetmek için, yıllardır büyük sıkıntılar yaşamış, şaibeler altında kalmış bu federasyonu düzeltebilecek öyle bir insan gelmeli ki, herkesin tamam diyebileceği biri olmalı.

-Peki, ya, siz?

Yok, benim hiç öyle bir niyetim yok. Hiçbir şekilde..

-Offroad kesiminin oyları belirleyici olacak. Sizce bu oylar kime akacak?

Her zaman söylerim ki, offroadda güzel bir birlik beraberlik var. Genel kurulda birden fazla aday çıktığında, ben, offroad adayının kazanacağına eminim. Offroad’da çok bölünme olacağını da tahmin etmiyorum, eğer ki çok siyasi bir şeyler dönmezse! Çok siyesi şeyler olmazsa, offroadun bu konuda tek adaya oy vereceğini düşünüyorum.

-Birden fazla aday çıkarsa eğer, offroad delegeleri adayların offroad kökenine göre mi oy kullanacaktır?

Tabii ki.. Offroadun içinden bir aday olursa, offroadçu daha farklı bakacaktır. Bildiği tanıdığı bir insan, aynı kamp ortamını, aynı havayı yaşamış insan olursa, tabii offroadçunun bakış açısı farklı olacak ama offroaddan bir aday olmaması halinde de, offroadçu şapkasını önüne koyacak ve değerlendirecek, bu spora hangi adayın daha faydalı olacağı konusunda tüm offroadçuların ortak bir aday üzerinde anlaşabileceklerini düşünüyorum.

-Sezon bitmeden genel kurul kararı çıktı. Sezonun kalan yarışları sağlıklı bir ortamda yapılabilecek midir?

Daha önce bunu yaşadık. Bir boşluk oluyor, ister istemez insanlar etkileniyor. Ben, artık bir genel kurul görmekten bıktım! Son 2-3 sene içerisinde 3 genel kurul gördük. Olağanı, olağanüstüsü.. Olaylar oldu, imzalar toplandı, bir yerde insan artık bıkıyor. Senesini doldurmadan başkan değişiyor, her zaman altında bir şaibe var, her zaman bir malzeme var, çok ilginç ve bu malzeme niye oluyor ben bunu da anlamış değilim. Bu sporu seven, gerçekten gönül veren, aklı başında bir insan gelsin, adam gibi de bu işi yönetsin, bir şaibe olmadan yönetsin. Oyunlar üzerinde durmayalım, yapılan son oyunları biliyorsunuz. Oy kaygıları vardı, bir şeylerden korkuları vardı, demek ki önümüzü kesmek istediler, becerdiler de kendilerine göre ama onlara da kalmadı!

-Sporu nasıl bir gelecek bekliyor sizce?

Yine söylüyorum, inşallah düzgün, gerçekten bu işi seven, hiçbir çıkar gözetmeden, sırf spora değer veren, nereden nemalanacağını düşünmeyen, karakterli, kişilikli bir aday olur da inşallah , biz de destekleriz. Kavgasız, gürültüsüz, bir seçim olsa da bizler hep birlikte elimizi kaldırıp seçsek, ardından da işimize gücümüze baksak!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top