Kajetanowicz, Kıbrıs’ta ilk servise lider döndü

150926-erc-cyp-kajetane-2

150926-erc-cyp-1Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) sıradaki yarışı, Kıbrıs Rallisi, dün akşam (cuma) Larnaka’daki görkemli bir seramonik startla (sağda) başladı. Kalabalık bir seyirci kitlesinin takip ettiği seramoniden sonra otomobiller kapalı parka, ekipler dinlenmeye çekildiler. 16 Özel etabın yer aldığı ve 204 km’lik toprak parkurda koşulacak olan rallide heyecan bu sabah (cumartesi) saat 7.35’te yeniden start aldı. Rallide an itibariyle, ilk dört etap geçildi ve servise geri dönüldü. Öğleden sonra 3 etap daha geçildikten sonra, gün ortası ikinci servis molasından sonra seyirci etabı geçilerek ilk gün tamamlanacak.

150926-erc-cyp-kajetanewiczKıbrıs’ta ilk etap, yüzde 20 asfalt, yüzde 80 toprak zeminli Kotsiatis’de Rus pilot Lukyanus, en iyi zamanı yaparak yarış liderliğini ele aldı, ancak ikinci etapta direksiyon arızası yaşayan Rus pilot, etabı çok gecikmeli olarak tamamlayınca zirveden klasman dışına kadar gerildi. Polonyalı  rallici Kajetanowicz (solda) asfalt ağırlıklı ikinci etap Lythrodontas’dan en iyi zamanla çıktı ve yarışın liderliğini ele aldı. 3 ve 4’ncü etaplarda da en iyi zamanları kaydeden Kajetanowicz gün ortası servisine lider olarak geri dönerken, Portekizli rallici Magalhages de O’nun ardından 2’nci, Çek rallici Tarabus 3’ncü durumda bulunuyorlar.

150926-erc-cyp-2Nicosia’daki servis ve regrupingden sonra parkura geri dönecek olan ekipleri 5’nci etap olarak asfalt ağırlıklı 22 km’lik Lythrodontas’ı ikinci kez geçecekler. Toprak ağırlıklı Lagia (10.3 km) ile yine asfalt ağırlıklı Klavdia (11.4 km) etaplarının ikinci geçişlerinden sonra günün ikinci servisine geri dönülecek olan rallide, ilk günün son etabı 6.18 km’lik Asfalistiki seyirci özel etabı olacak. Lefkoşa’daki seyirci etabının bir bölümü, Türk bölgesinde yer alıyor. 39 Ekibin start aldığı rallide, iki de Kuzey Kıbrıslı ekip mücadele ediyorlar. Skoda Fabia S2000 ile Fikri Macila 22, Evo 10 ile Denniz Denner 34’ncü sırada start aldılar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top