30 Ağustos’ta zafer, Ülkü Motorsport’un!

150901-tirm-ulku-bb

Startını Düzce Valisi Ali Fidan’ın verdiği, 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 6. ve son ayağı Kaynaşlı ve Topuk yaylası arasındaki 6 km uzunluğundaki parkurda koşuldu. ESOK tarafından düzenlenen ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen bu yarışta bölgedeki Fenerbahçe Tesisleri de kullanıldı.

Yarışa 8 sporcu ile geniş katılım sağlayan Ülkü Motorsport Takımı önemli başarılar elde etti. Tecrübeli takım kaptanı Ümit Ülkü; bu sezon kategori 4’te altı yarışın altısında da en iyi parkur derecelerini elde ederek, en iyi zaman ve birincilik kupalarını kaldırdı. Benzerine az rastlanacak bu başarısıyla Ülkü takımını da Türkiye Tırmanma Takımlar Şampiyonluğuna taşıdı.

Takımın diğer başarılı sporcularından Bilal Saygılı Porsche 991 Gt3 ile üçüncü oldu. Aynı kategoride Ahmet Mutlubaş dördüncü sırada yer aldı. Kategori 3’te İsmet Toktaş yarışı birinci olarak tamamladı. Kategori 2’de ise takımın yine tecrübeli sporcularından Galip Atar 1’nci, Melih Tarhan 6’ncı, bayanlar kategorisinde ise Berna Şensoy 1’inci oldular. Ülkü Motorsport adına yarışan bir diğer sporcu Engin Apaydın ise Kategori 1’de ikinci oldu. Yarış sonunda Düzce Valisi Ali Fidan dereceye giren sporculara kupalarını takdim etti.

Günün sonunda Ülkü Motorsport pilotları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı özveri ile çalışan teknik ekibi ile kutladılar. Ülkü Motorsport’un şampiyon kaptanı Ümit Ülkü ve yine başarılı pilotlarından Galip Atar 5-6 Eylül tarihlerinde Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası (ETCC) için Çek Cumhuriyeti’nin Brno şehrinde ülkemizi gururla temsil edecekler. (BB)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top