Trans Anatolia’da liderler değişmedi

Suat İnan, araçlar klasmanında liderliğini koruyor

Birlas Motorsport pilotu Suat İnan, araçlar klasmanında liderliğini koruyor

Trans Anatolia’da üçüncü gün de geride kaldı ve neredeyse yarı yola gelinildi. Erzincan’in Kemaliye beldesinden sabah yola çıkan ekipler, 182 km’lik tek özel etabı geçerek, Erzurum Palandöken’de üçüncü günü de tamamladılar. Maratonun 6’ncı etabı olarak geçilmesi gereken Kemaliye etabı ise organizasyon tarafından iptal edildi.

Motorsiklet klasmanında Gueli günün uzun etabında 2.43.08’lik zamanıyla 1’nci, geçen yılın galibi Botturi 2.44.23 ile 2’nci, Arana ise 2.46.59 ile 3’ncü sırada bitirdiler. KTM’in bayan sporcusu Laia Sainz, uzun etabı 8’nci zamanla geçerken, takımın Türk sporcusu Serkan Özdemir, lastik patlattığı 182 km’lik 7’nci etapta 18’nci zamanı yaptı.

Murat Karahan (Isuzu)

Murat Karahan (Isuzu)

Maratonun 7’nci etabında otomobiller klasmanının en iyi zamanı yine Suat İnan’dan geldi. Birlas Motorsport sporcusu, 182 km’lik etabı 3 saat 26 dakika 53 saniye ile en iyi zamanla tamamladı. İsuzu’su ile Murat Karahan, 4 saat 04.02 ile 7’nci etabı 2’nci sırada tamamlarken, Hürriyet Girit 3’ncü, Mert Becce de 4’ncü zamanlara  ulaştılar. Maratonda kendi klasmanlarında tek başlarına yarışan İtalyan Mutti (kamyon) ve  Bulgar Tsankov (ATV) yarışın üçüncü gününü de bitirdiler.

Trans Anatolia’da 4’ncü gün, güvenlik gerekçesi ile değiştirilen güzergah nedeniyle tek etap geçilecek. Sabah il merkezinde Erzurum valisinin vereceği start sonrası yeniden dağlara çıkacak olan yarışçılar, öğleden sonra önceki günlere oranla daha erken bir saatte geri dönüp, yine Erzurum Palandöken’de otelde dinlenmeye çekilecekler. Trans Anatolia pazar saat 16’da Ankara’da sona erecek..

Ahdın Hoşgör | Ralli Ajansı, Erzurum

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top