Ogier; “O’nu evinde yenmek zor olur demiştim!”

150802-WRC-FIN-PODYUM-LATVA

Finlandiya Rallisi kazananı Jari-Matti Latvala, podyumda yaptığı açıklamada, “..ne kadar mutlu olduğumu ifade edemem!” dedi ve ekledi; “Bu rallide motivasyon ve kazanma arzum muazzam idi. Bu sezon yaşadığımız tüm inişler ve çıkışlardan sonra, bu zaferin anlamı daha büyük. Çıkardıkları büyük iş için tüm ekibimize teşekkür etmek istiyorum. İşler göründüğü kadar sorunsuz değil! Onlarda her zaman bana inandı. Beklendiği gibi, bugün Finlandiya Rallisi için mükemmel bir final oldu. Servis parkta ve etaplarda bizleri destekleyen yarış severlere çok teşekkür ederim. Ben, şimdi yaşadığımız anın tadını çıkarmak istiyorum!”

Takım arkadaşı Sébastien Ogier ise, yine finişte yaptığı açıklamada “İnanılmaz bir düello oldu. Jari-Matti ve Miikka’ya tebrikler! diyerek başladığı sözlerini şöyle tamamladı; “Onlar, tüm hafta sonu gerçekten çok iyiydiler. Ben, Jari-Matti’yi evindeki bir rallide yenmenin çok zor olacağını zaten ralli öncesinde söylemiştim. Her zaman olduğu gibi Julien ve ben, Finlandiya’da elimizden geleni yaptık, ama açıkçası buna rağmen ikinci olmaktan yana çok mutlu değilim. Finlandiya Rallisi yine de harika bir tecrübe oldu. Bir sürücü olarak, Fin ormanlarının süper hızlı etaplarında adrenalini maksimum yaşıyoruz.”

Cuma günü yaşadığı kazayla tüm hesaplarını alt üst eden takımın üçüncü pilotu Andreas Mikkelsen, “Finlandiya’da WRC’deki 2’nciliğimizi savunmak istedim. Ancak ne yazık ki, bu kez günümüzde değildik ve yol dışına çıktık” dedi ve ardından da kazanı sebebini yorumladı;  “Benim notlarım, beşinci etapta biraz fazla iyimser idi. Belki, mükemmel koşullarda düz dışarı alınabilir hafif bir tepeyi, uzun sol olarak değiştirdim. Ancak, bu yeterli olmadı. Biz yolun dışarısına gittik ve birkaç takla attık. Neyse ki Polo R WRC çok sağlam bir araba ve bize ciddi bir şey olmadı. Hasar çok büyüktü ve tamir edebilmek için yeterli zaman olamadı. Çokbüyük  hayal kırıklığına uğradık. Biz şimdi geleceğe bakmak ve Almanya’da Volkswagen’in evinde koşulacak bir sonraki yarışa dikkatimizi vereceğiz”

Dünya ralli şampiyonasının tek yabancası haline gelen Volkswagen takımının Direktörü Jost Capito, “Jari-Matti Latvala ve Sébastien Ogier fantastik bir ralli yaptılar.. Onlar kendi başına düello ettiler. Kimse asfalt veya toprak üzerinde, onlar kadar hızlı olamaz. Latvala, ‘Speed ​​The Kings’ unvanını hak ediyor. Sébastien Ogier için, Almanya’daki yarışta Dünya Şampiyonluğunu ilan etme fırsatları olacak. Mikkelsen Cuma günü yaptığı kazadan sonra yarış dışı kalmasına rağmen başarılıydı” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top