Berkay’ın aklı dışarda kaldı!

Berkay Besler, Uşak'ta zirveden bir adım uzak kaldı..

Berkay Besler, Uşak’ta zirveden bir adım uzak kaldı..

Uşak’ta yapılan dördüncü ayak karting yarışlarında ikinci gün, yine sürprizlerle devam etti. İlk gün (cumartesi) rakibine geçilen milli sporcumuz Berkay Besler, ikinci günün (pazar) iki yarışında da yine 2’ncilikte kaldı ve Uşak’tan eve 2’nci olarak döndü. Haftanın üç yarışında da başarılı bir performans sergileyen Mehmet Mert Dalkıran, 3 yarış zaferi ve 60 tam puanla 4’ncü ayakta Formula senior kategorisinin birincisi oldu. Muratcan Eğilmez ise podyumun üçüncü basamağındaki yerini korudu.

Berkay Besler..

Berkay Besler..

Altı  sporcunun yarıştığı mini kategori de haftanın podyumu sadece birer puan farklarla belirlendi. Cumartesi günü birincilik kupasını kaldıran Zekai Önen, Pazar günü her iki yarışta da podyuma giremedi ve 44 toplam puanla haftayı 4’ncü sırada kapadı. Ömer Asaf Kolot, üç yarıştan iki 2’ncilik, bir de 3’ncülük elde ederek 48 puan topladı ve 1 puan farkla mini kategorinde haftanın 1’ncisi oldu. Pazar günkü ilk yarışı kazanan Efe Han Kaptanoğlu, 48 puanla 2’nci, üçüncü yarış kazanan Pars Erdem ise 47 puanla 3’ncü olup podyumda sıralandılar.

150816-kart-usak-kolot2

Süleyman Kolot, 2’nci tamamladı

Formula Master’da üç yarışta da podyum sıralamaları değişmedi; Mehmet Yaman üç birincilik ve 60 puanla Uşak’tan 1’nci ayrıldı, Süleyman Sırrı Kolot, her üç yarışta da 2’nci olup 51 puanla haftanın podyumunda 2’nciliğe yerleşti. Hüseyin Yıldırım ise yarışların ve haftanın 3’ncülüğünü 45 toplam puanla elde etti.

Gülhüseyin, DDR'de haftanın 4'ncüsü oldu

Gülhüseyin, DDR’de haftanın 4’ncüsü oldu

7 Sporcu ile haftanın en kalabalık mücadelesinin yaşandığı DD2’de Asrın Rod Pak ile Burak Durak arasındaki mücadele nefes kesti. Cumartesi günü Asrın, Berk’in önünde damalı gördü, Pazar günü ilk yarışta da bu değişmedi ve Asrın, 2’nci kez kazandığı 1’ncilik kupası ile farkı 2 puana çıkardı. Günün ve haftanın son yarışında bu kez Berk Durak kazanan isim oldu ama farkı 1 puan düşürebildi, haftanın klasmanında ise topladığı 100 puanla, 101 puana ulaşan Asrın’ı geçemedi. DD2’de her üç yarış ve haftanın klasmanında Kamil Kerem Zengin 3’ncü, Azeri sporcumuz Gülhüseyin Ababdullayev ise 4’ncü oldular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

150815-kart-go-klss

[metaslider id=27322]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top