Körfez’de Pegasus esintisi

Ümit Ülkü (sağda) ve Galip Atar pist arasında Ralli Dünyası'nın son sayısını okurlarken..

Ümit Ülkü (sağda) ve Galip Atar, pitte Ralli Dünyası’nın son sayısını okudular.

Türkiye Pist Şampiyonası (TPŞ) ve Tosfed Pist Kupası (TPK) 2’nci ayak yarışları için, Körfez Yarış Pisti’nde bugün test ve antrenman turları tamamlandı. Pistte verilen 45 dakikalık aradan sonra, idari ve teknik kontroller yaptırılacak ve hemen ardından da resmi antrenmanlar ile sıralama turları için pistte son turlar atılacak. TPŞ için 8, TPK için ise 11 yarışçının mücadele edecekleri yarışlar için, yarın (Pazar) günü öğleden sonra startlar verilecek.

Ümit Ülkü ve Galip Atar, Megane'larla yarışacaklar..

Ümit Ülkü ve Galip Atar, Megane’larla yarışacaklar..

Bugün (Cumartesi) pistte dikkat çeken en önemli ayrıntı, pit’te Pegasus Racing’in araçlarının öne çıkması. İzmir Ülkü Motorspor’un şampiyon pilotları Ümit Ülkü ile Galip Atar, Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’nda yarıştıkları BMW’leri sıradaki yarış için Avrupa’da bulunduğu için, TPŞ ve TPK’da puan kaybetmemek adına 2’nci ayak yarışlarına Pegasus Racing’den kiraladıkları Renault Maxi Megane’larla katılıyorlar.

Ahmet Mutlubaş çifte Honda ile iki yarışta da start alacak

Ahmet Mutlubaş çifte Honda ile iki yarışta da start alacak

ETCC yarışlarında podyuma çabuk ısınan ve her yarıştan kupa ile eve dönen İzmirli şampiyonlar, bir dönemin efsane yarış otomobili Megane’larla ulusal kupalara da göz diktiler. Test sürüşleri sonrası hem Megane’lara, hem Körfez’in sıcak hava şartlarına adapte olmak adına turlayan Ülkü ve Atar’ın en yakın rakipleri, diğer bir İzmirli yarışçı olan Ahmet Mutlubaş, çifte Honda’sı ile hem TPŞ ve hem de TPK’nda zirveyi hedeflediğini yineledi.

İsmet Toktaş'ın Mazda'sı yarış öncesi pit alanında..

İsmet Toktaş’ın Mazda’sı yarış öncesi pit alanında..

Bursalı yarışçı İsmet Toktaş’ın Honda’sındaki mekanik sorun, sıralama turlarına kadar giderilemezse, başarılı yarışçı pit alanındaki diğer aracı Mazda 3 ile start almayı planlıyor. Ancak, Mazda’nın da sol ön tekerinde giderilmesine çalışılan bir soru mevcut, Toktaş Honda’sı ile piste çıkabilirse, Mazd a’ya Refik Bozkurt binecek, ama eğer Honda’nın sorunu giderilemezse Toktaş Mazda’sının direksiyonuna geçecek, bu durumda da Bozkurt Renault Clio’su ile yarışacak. Test turlarının sonunda Clio’sundan hafif dumanlar çıktığı telsizden anonslanan Bozkurt, Toktaş’ın Honda ile yarışması ve Mazda’nın kendi kullanımına kalması için mekanikerleri gözlüyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

Son 70 haber

1 Yorum - “Körfez’de Pegasus esintisi”

  1. 1995’te asfalta teker basan Maxi Megane’lar 20 yıl sonra tekrar parkurlarda ve kesin favoriler ha? Sürenleri de kutluyorum, aracı sürdürenleri de.

Yoruma kapalı

Go To Top