Kartepe’de antrenmanların en hızlısı Ümit Ülkü

Galip Atar, Punto S1600 ile yarışıyor

Galip Atar, Punto S1600 ile yarışıyor

Kartepe Tırmanma’da antrenmanlar tamamlandı, start saati bekleniyor. Dört kategoride 18 yarışçının katıldığı Kartepe tırmanma, dün program (cumartesi) idari ve teknik kontrollerin ardından start listesinin ilanı ile başladı. Bugün ise (pazar) saat 9.30’daki brifing ile program start aldı. Ardından, saat 10’da ilk antrenman çıkışı için start verildi. 11’deki ikinci antrenmandan sonra parkur trafiğe açıldı, servis alanında son bakımları yapılan otomobiller ve dinlenme fırsatı bulan yarışçılar saat 14’deki start saaitini beklemeye başladılar.

Antrenman çıkışlarında günün en iyi zamanı İzmirli pist şampiyonu Ümit Ülkü’den geldi. Porsche’si ile Ülkü, ilk çıkışta günün 3 dakika altında kaydedilen tek zamanı ile (2.57.09) antrenmanların en iyi zamanının sahibi oldu. Ülkü, ikinci çıkışta spin atıp asfalt üzerinde zaman kaybedince ilk çıkışından 10 saniye daha geç finişe ulaştı. Porsche ile aynı kategoride yarışan katılan Kemal Gamgam’ın Opel Astra GSI’sında süspansiyon ayarları üzerine sorun yaşandı. Gamgam, Astra’sını denemek amacıyla katıldığını söylediği yarışta, aynı zamanda elini de ısıtmak niyetinde.

Antrenmanların iki çıkışının toplam zamanlarına göre, K1’de Burak Başlık (Saxo) 6.45.07, K2’de Ülkü Motorspor pilotu Galip Atar (S1600 Punto) 6.45.08, K3’de yine Ülkü Motorspor’dan İsmet Toktaş (Honda) 6.16.11 ve K4’de Ülkü Motorspor’un patronu Ümit Ülkü (Porsche) 6.04.13 ile kendi kategorilerinde en iyi zamanları yaptılar. İkinci antrenmanda Honda’sının sol ön tekeri kopan Nurkağan Kocatelin, çıkışı tamamlayamadı. Kartepe’de ilk yarış çıkışı saat 14.00’de verilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kartepe

Ümit Ülkü, antrenmanların en hızlısı

Ümit Ülkü, antrenmanların en hızlısı

Kemal Gamgam, Astra'sını test ediyor

Kemal Gamgam, Astra’sını test ediyor

İsmet Toktaş, kendi kategorisinde en iyi antrenman zamanlarını yaptı

İsmet Toktaş, kendi kategorisinde en iyi antrenman zamanlarını yaptı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top