Finn shakedown etabının en hızlısı, Ostberg!

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Finland 2015

Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)

Yüksek hız, uzun atlamalar! FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sezonun sekizinci rallisi shakedown etabında en iyi zamanı DS3’ü ile Mads Ostberg kaydetti. O’nun 2 dakika 13.3 saniyelik zamanını Volkswagen sürücüsü Andreas Mikkelsen (Polo R WRC) sadece 4 salise farkla izledi. Geçen yıl shakedown’ı kazanan Jari-Matti Latvala, 3’ncü zamanı yaoan Robert Kubica’nın 2 salise ardından 4’ncü zamanda kalırken, son şampiyon Sébastien Ogier 1 salise farkla 5’ncilikte kaldı.

150730-wrc-fin-sdown-gk4.62 km’lik Ruuhimäki shake down etabında sabah toprağa teker basan ekipler arasında en iyi zamanı yapan Mads Östberg’ın sürati 124,77 km olarak ölçüldü. Çok sayıda zıplama noktasını da barındıran shake down etabı, günün ilk fırtınasıydı ama ralli merkezi olan Jyväskylä’da seramonik starttan sonra bugün Harju etabı ile gerçek mücadele başlayacak.

Sébastien Ogier, “Shakedown beklenenden daha zordu” dedi ve ekledi; “Dün şiddetli yağmur nedeni ile shakedown etabının daha iyi olacağını düşünmüştüm, ama yine de gevşek toprak hayli kaygan oldu. İlk geçiş neredeyse Julien ve benim için kötü bitti. Yol dışına savrulduk. Bizim için bu, gerçek bir uyandırma çağrısı oldu. Daha sonra, yoldaki kavramamız biraz daha iyi idi. Finlandiya’da kazanmak için son derece motive olmak zorundayım. Finlandiya her zaman benim en sevdiğim rallilerden biridir.”

Jari-Matti Latvala ise “Ben memnunum. Yüzey son derece kaygandı ve çok nemli olduğundan şartlar zordu. Buna rağmen, etap genel olarak iyi durumdaydı. Bende iyi bir his var ve rallinin başlaması için sabırsızlanıyorum” dedi. Shakedown 2’ncisi Andreas Mikkelsen de, “Finlandiya Rallisi için iyi bir başlangıç oldu. Biz iyi bir set-up yaptık. Çok mükemmel bir geçişimiz yoktu, ama ikinci zamanımızla mutluyuz” diye konuştu.

Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito, shake down etabı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Standart Finlandiya! Yüksek hız ve çok uzun atlamalar, yüzde 100 güven ve hassas sürüş ile son derece yüksek düzeyde sürücüler gerektirir. Her üç Volkswagen ekibi de bu koşullar altında en iyi zamanı yapan Mads Östberg ile aynı saniye içindeler. Finlandiya Rallisi çok ilginç olacağa benziyor. Ve biz, üst üste üçüncü kez kazanmak istiyoruz” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top