Boğaziçi’nde ‘Parkur’ keyfi!

150726-bogazici-ercan

Bonus Parkur Racing, Boğaziçi Rallisi’nde Historic podyumunu tümden kapatamadı ama zirveyi ve yamacını da yine kimselere kaptırmadı! Takımın eski direktörü, eski ulusal pilotu, bu sezonun Historic yıldızı, parkurların ‘Minik’ lakaplı şampiyon yarışçısı Ercan Kazaz, kariyerindeki ilk Historic zaferini de Boğaziçi Rallisi’nde kazanarak adeta küllerinden yeniden doğdu! Takımın Finli pilotu Hannu Pulkkinen de, 2’nci sırada finiş görüp Türkiye Historic Şampiyonası’ndaki liderliğini perçinledi.

Historic podyumu

Historic podyumu

Historic’te son şampiyon, Parkur Racing pilotu Engin Kap ise, ele geçirdiği büyük avantajı rallinin en uzun (24 km) etabının son km’sinde yoldan çıkarak avucunun içinden kaçırdı. Dördüncü Mk2 Escort ile Burak Türkkan da, ilk gün şanzıman dağıttı, ikinci gün ise Kap ile aynı virajda yoldan çıktı ve yarış dışı kaldı.

Bonus Parkur Racing’in patronu Kerem Üstünkaya, Pendik sahilindeki servis alanında, dört Mk 2’sinden ikisinin yine podyum yapması ve takımlar klasmanında yüksek puanlar elde edilmesi ile sevinirken, diğer ikisinin aynı virajda yoldan çıkıp finişe gelememesine üzüldü. Parkur’un bu kez dolduramadığı Historic’in 3’ncülük basamağında bu kez BMW 2002’si ile Haydar Güçlü yer aldı.

Suwaidi zıplamadan iyi geçti ama..

Suwaidi zıplamadan iyi geçti ama..

Ulusal klasmanda rallini kaderi ikinci gün sabahı erken belli oldu. Liderin yakın takipçisi Yağız Avcı’nın 207 S2000’inin 24 km’lik en uzun etabın startına giderken, Göçbeyli köy çıkışında normal etapta motordan kalmasıyla Murat Bostancı, o kadar rahatladı ki, uzun etapta takım arkadaşı Orhan Avcıoğlu’na 39 saniye geçilerek liderliği salise farklıyla da olsa O’na devretti.

Ama elbette, sonraki etaplarda yeniden liderlik kendisine geçti ve ralliyi kazanan isim oldu. Bu sonuç, O’nun ERT serüveni için ideal puanların hanesine yazılması demekti. Üstelik, yine ERT sevdalısı iki Arap pilottan Katarlı Khalid Al Suwaidi’nin ikinci gün de yoldan çıkıp kalması işine yaradı ama Birleşik Arap Emirlikleri’nden El-Katbi, 3’ncü sırada tamamladığı ralliden ERT için 2’Ncilik puanları ile ayrıldı.

150726-bogazici-dhist-ay2-gUlusalda 16 otomobil finişe gelebildi, ikinci gün ilk lupu yapıp bırakan historic’lerin ise sadece 6’sı Pendik’in yolunu bulabildi. Yarım gün yarışıp, yarım gün finiş seramonisi için Pendik’teki servis alanında kavurucu sıcak altında zaman geçirmek zorunda kalan Historic ekipleri bu duruma da ayrıca eleştiri yağdırdılar. Yarış haftası hava çok sıcaktı, etaplarda toz inmek bilmedi. Bu sıcakta ve tozda, 12 özel etapta üstelik sert ve kaygan zeminde rekabet etmek zorunda kalan yarışçılar, finişe geldiklerinde inanılmaz yorgun göründüler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

150726-bogazici-day2-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top