Ralli, Bursa’da 40’lanıyor!

Bursa Rallisi servi alanı

Bursa Rallisi servi alanı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü randevusu, 40’ncı Yeşil Bursa Rallisi’nde ilk gün sabahın erken saatlerinde servis alanındaki hareketlilik artmaya başladı. Dün (cuma) servis çadırlarını açmamış olan takımlar bir yandan ‘sahne’lerini hazırlarken, bir yandan da mekanikerler teknik kontrollerini yaptırmak için araçları servis alanının bir köşesindeki kontrol alanında yönlendirmekle meügul oldular.

Bursa’da hava açık, güneşli ve sıcak. Rallinin dağ etaplarında dün yapılan keşif sonrası yarışçıların ortak kaygısı mevsimsel ağaç kesimlerinden sonra yol kenarlarında biriken ağaç kabukları. Etabın viraj içlerini keserek zaman kazanmaya çalışan hızlı pilotların, tespit ettikleri noktalardaki kabuk birikintilerinin temizlenmesi için sözlü taleplerini organizasyona iletmeleri üzerine, bazı etap görevlilerinin bu yönde çalışma yaptıkları bilgisine ulaşıldı.

Diğer taraftan, sabah yarışçılara tebliğ edilen 2 numaralı bültenle, Kültürpark’taki ilk ve seyirci özel etabından sonra dağ etaplarına çıkış için belirlenen 20 dakikalık hedef sürenin 30 dakikaya çıkarıldığı açıklandı. Saat 9.30’da seyirci etabında yürüyerek keşif yapacak olan yarışçılar, saat 13’den itibaren yine Kültür parkın yanında bulunan Merinos Kültür Merkezi önünde alacakları startla ilk güne başlayacaklar.

Rallide ilk gün, halkın arasında parkın dar yollarında gazlamanın güvensizliği nedeniyle temkinli olunacak seyirci etabından sonra asıl mücadele dağ etaplarında başlayacak. 8.2’lik ilk dağ etabından sonra, rallinin kaderini çizecek olan 21 km’lik uzun etap, ilk günün klasmanını belirleyecek. Dağdaki iki etap geçişinden sonra yakıt ikmali yapacak olan araçlar şehre dönmeden önce aynı iki etabı ikinci kez geçecekler.

İlk gün seyirci ve dört dağ etabından sonra program tamamlanacak ve ralli merkezi olan Nilüfer’in Odunluk mahallesindeki Crowne Plaza otelini karşısındaki alanda kurulu servis alanına geri dönecek yarışçılar otomobilelrini kapalı parka çektikten sonra istirahate çekilecekler. Ralli, aynı etaplarının ikişer kez geçilmesinden sonra akşamüstü Crowne Plaza önünde kurulacak finiş tak’ında son bulacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top