Latvala, Portekiz’de tahtı bırakmadı

150524-wrc-porto-latvala

Portekiz’de, Finli rallici  Jari-Matti Latvala, liderliğini finiş tak’ına taşımasını bildi ve kariyeri için önemli bir zafere imzasını attı. Latvala, 2014 Ekim ayındaki Fransa Rallisi’nden bu yana kazanamıyordu. Takım arkadaşları Sébastien Ogier ve Andreas Mikkelsen ise, podyumun diğer basamaklarında finiş görüp, WRC’ye geri döndüğünden bu yana üçüncü kez Volkswagen adına podyumu kapadılar.

Volkswagen pilotları, aynı zamanda Güç Etabı’nı da 1-2-3’ncü sırada tamamladılar. Ogier, 3 bonus puan, Latvala 2, Mikkelsen ise 1 puan kazandılar. İrlandalı rallici Kris Meeke Citroën’i ile, Estonyalı Ott Tanak Fiesta’sı ile, İspanyol Dani Sordo Hyundai’si ile podyumun hemen ardından sıralandılar. Şampiyona genel klasmanında Portekiz sonrası Ogier 63 puan ile ikinciliğe tırmandı, Mikkelsen 105 puanla liderliğini korudu. Latvala 46 puanla 5’nci durumda bulunuyor. Şampiyonada sıradaki ralli, 11-14 Haziran’da İtalya’da yapılacak olan Sardunya Rallisi.

Portekiz Rallisi galibi Jari-Matti Latvala, “Bu çok önemli bir zafer oldu! Sadece benim için değil, tüm ekip için! Arjantin’deki kötü sonuca da en iyi yanıtı verdik. Ve bu galibiyet müthişti! Bizi baskı altında tutan Sébastien Ogier ile heyecan verici bir savaştı” dedi. Sébastien Ogier da, “Biz Portekiz performansımızla gurur duyabiliriz. Gerçekten Portekiz’de kolay şartlar yoktu, ama biz ne gerekiyorsa yaptık. Muhtemelen benim en iyi rallilerimden biri oldu. Dünya Şampiyonası’nda 2’nciliğe çıktık, bu önemli” diye konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top