Ege’de ‘yoldışı’ların ardı arkası kesilmiyor!

Ege Rallisi’nde ikinci gün yol dışı maceraları artarak sürüyor. Günün ilk ayağında, mashalli klasmanda yarışan Ahmet Hamdi Aysun, Efem Çukuru etabının ilk geçilişinde köy içinde yardan aşağı indi.

Saderce Ralli Ajansı kamerasının kare kare görüntülediği yol dışı macerasında, Efem Çukur köyünün içinde fren üstünde kaldığı Palio’sunun kızaklamasını önleyemeyen Aysun, kafadan kayarak yol dışına çıktı. Yarışı seyreden onlarca köylünün gözleri önünde, yamaçta üç takla atttıktan sonra yoldan yüz metre aşağıda durabilen Aysun ve kopilotu Berker Sezen her hangi bir yara almadan araçlarından çıkarken, T-Max’in pert olan Palio’su çekiciye aınarak servis alanına götürüldü.

 Rallide yine ilk ayakta Ford pilotu Emre Yurdakul ve Fiesta ile yarışan Bursalı genç rallici Emre Zümrüt, yol dışına çıktılar. Ağır hasar gören S2000’i ile Yurdakul yarış dışı kalırken, zaman kay bnı yaşayan Zümrüt ise yarışa devam edebildi. Ege Rallisi’nde, ilk ayak sonunda Fabia S2000 ile yarışan Burak Çukurova, 50 saniye farkla Serkan Yazıcı’nın önünde liderliğini sürdürüyor. Ford’un yarışta kalan tek S2000’i ise podyuma yerleşirken, Ercan Kazaz 4’ncülüğe geriledi. Bu arada, parkurda bu sabah hakim olan yüklü bulutlar, ilk ayak tamamlandıktan sonra yağmur dökmeye başladılar. Beyler etabından sonra Efemçukur’unda da yağmur kendini gösterdi. İkin ayak, kaygan zeminde daha riskli ama bir o kadar da keyifli bir yarış vaad ediyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top