Ogier 700’ledi

Sebastien Ogier, 92. Monte-Carlo Rallisi’ni kazanamasa da Gap’in dünya şampiyonu bir kez daha tarih yazdı. SS10’daki en hızlı zamanı, kariyerindeki 700’ncü etap galibiyeti olarak kayıtlara geçti. Kariyerinde sekiz kez WRC şampiyonluğu bulunan efsane rallici, bu sezon ilk rallide parkura çıktı. Asıl hedefi evindeki onuncu galibiyetti. Her ne kadar Ogier sonuçta Neuville’nin üstünlüğünü kabul etmek zorunda kalsa da, Gap’in tecrübeli oyuncusu adını bir kez daha tarihin sayfalarına yazdı. SS10 “Les Nonieres – Chichilianne”de en hızlı zamana imzasını attı ve bu, dünya şampiyonası arenasında 700’üncü özel etap galibiyetiydi. Ogier ayrıca SS12 ve SS13’ü de kazandı ve bu sayede Kankkunen’in rekorunu (700 etap) eşitleyerek kırdılar.

Sebastien Loeb, WRC tarihi sıralamasında zirvede yer alıyor. İmparator 939 etap kazandı ve bunların sonuncusu geçen yılki Akropolis Rallisi etabıydı. Bugün ikinci sırada Finli Marruku Alen (826 etap) yer alırken, podyumda İspanyol Carlos Sainz de yer alıyor. El Matador 756 özel etabı kazandı. Görünüşe göre Ogier’in Toyota ve Subaru’nun eski fabrika rakiplerini geçme şansı oldukça yüksek. Ancak büyük vatandaşını yenmesi ise neredeyse imkansız görünüyor. Seb zaten 40 yaşına giriyor ve bir şey bize Loeb’in henüz son sözünü söylemediğini söylüyor!

Alp klasiğinin 92’ncisinde kazanan Thierry Neuville oldu. Evans’ın hibrit sorunlarından yararlanarak 10’uncu etabın ardından liderliği ele geçirdi. Belçikalı, Ogier ve Landais’in ataklararını başarıyla savuşturdu ve yaklaşık 16 saniyeyle zafer kazandı. Hyundai ekibi Cumartesi günkü etabın ardından liderlik, Pazar günkü galibiyet ve finaldeki en iyi sonucun yanı sıra güç etabında da puan alarak Monaco’dan tam puanla ayrıldı. Thierry sezona yüksek bir moralle başladılar; bu, imrenilen şampiyonluk mücadelesinin bir işareti olarak değerlendirildi. Ogier, Monte-Carlo Rallisi’nin dokuz kez kazandı. Biri eski IRC şampiyonasının bir parçası olduğu 2010’da ve 8’i de WRC rallisi olarak 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021’de. Seb’in uzun zamandır beklenen 10’uncu zaferi için beklemesi gerekiyor. | 29 Ocak 2024 : 21.09

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top