Zafer Neuville’nin oldu

TGR WRT, 2024 FIA Dünya Ralli Şampiyonası sezonuna Rallye Monte-Carlo’da 1’nci olan Hyundai piloptu Neuville’nin ardında Ogier’in ikinci ve Evans’ın üçüncü olduğu çift podyumla başladı. Hem Ogier hem de Evans, sürücülerin Fransız Alpleri’ndeki asfalt yollarda, genel olarak normalden daha kuru olmasına rağmen zorlu koşullarla karşı karşıya kaldığı etkinlik boyunca heyecan verici bir zafer mücadelesine dahil oldu. Ogier, Cumartesi öğleden sonra WRC kariyerinin 700. etap galibiyetini kaydederek muhteşem bir şekilde liderliği ele geçirdi ve sonuçta Pazar günü, birinci sıradaki Thierry Neuville’den (Hyundai) sadece 3,3 saniye uzakta son güne girdi. Monte Carlo’da rekoru genişleten bir zafer elde etmek için elinden geleni yapmasına rağmen, Ogier ve kopilotu Landais, yarışı kazananın 16.1 saniye gerisinde bitirerek ikinci sıraya yerleşmek zorunda kalacaktı. Evans-Scott Martin, perşembe gecesi ralli başladığında sezona mükemmel bir başlangıç yaptı ve Cumartesi sabahına kadar liderliği korudular.

Şampiyonanın yeni formatı altında sondan bir önceki günü üçüncü sırada bitirerek iyi puanlar toplayan Evans, en hızlı sürücülere ek puanların sunulduğu Pazar günü de sıkı çalışmaya devam etti. Pazar günkü ayrı klasmanda ikinci, ralli sonu Power Stage’de ise dördüncü olarak hafta sonunu 21 puanla ve sıralamada üçüncü sırada tamamladı. Power Stage’de ikinci, Pazar günü ise en hızlı üçüncü olan Ogier, 24 puanla ikinci sırada yer alıyor. Katsuta, Cuma sabahı buzlu virajda yakalanan birkaç sürücüden biriydi ve dışarı doğru kaydıktan sonra beş dakika kaybetti, ancak güçlü bir hız göstererek o ve yardımcı pilot Aaron Johnston genel klasmanda yedinci sıraya yükseldi ve aynı zamanda powerstage’de üçüncü oldu. Genel sonuçlarda, Pazar klasmanında ve Power Stage’de ikinci ve üçüncü olan TGR-WRT, üreticiler şampiyonasında bir puan önde. GR Yaris Rally2, bu hafta sonu WRC’de ilk kez yarışa girdi ve yarışılan dört araçtan üçü, tüm ralli mesafesini müşteri ekiplerinin elinde tamamladı. Sami Pajari ve Enni Mälkönen (Printsport), genel klasmanda 12. ve RC2 sınıfında beşinci olarak bitişte en iyi sırayı alan ekip oldu.

TGR WRT Takım Direktörü Jari-Matti Latvala, rallinin sonunda görüşlerini şu sözlerle özetledi; “Genel olarak sezona başlamak bizim için iyi bir hafta sonu oldu. Elbette hafta sonunun başlarında rallide lider konumdaydık ve işler gerçekten iyi görünüyordu. Daha sonra işler biraz değişti ve bugün son güne toparlanıp zaferi kazanabileceğimizi umuyorduk. Seb’in elinden geleni yaptığını düşünüyorum ama görünen o ki Neuville, bir sürücü olarak kendinizi ekstra bir seviyeye çıkarabileceği günlerden birini yaşadı. Ancak herkesin takip edebileceği heyecan verici harika bir mücadeleydi ve sonunda takım olarak üreticiler şampiyonası için güçlü puanlar elde ettik. Elfyn ayrıca bu hafta sonu büyük bir hız ve özgüven gösterdi ve bence o da sonunda bazı iyi puanları aldığından emin olacak kadar akıllıydı.”

Evans da rallinin sonunda şunları söyledi; “Bu hafta sonu kazanma potansiyelinin olduğunu gösterdik ancak Cumartesi öğleden sonraki duyguyu bazı nedenlerden dolayı kaçırdık. Bugün çok daha iyiydi. Koşulların gerçekten bir karışımı vardı ama yeni sistemde daha fazla puan almak için zorlamaya devam etmek zorundaydık ve her şey yolunda gitti. Yeterince sağlam bir hafta sonuydu. Her zaman kazanmak istiyoruz ama her şeyden önce bu ralliyi sağlam puanlarla bitirmek istedim ve bunu da başardık. Uzun vadede rallileri kazanmak istiyoruz ve İsveç’teki bir sonraki rallide neyin mümkün olduğunu göreceğiz.”

Ogier ise görüşlerini şu cümlelerle açıkladı; “Hafta sonumla gurur duyabileceğimi düşünüyorum, elimden gelen her şeyi denedim. Duyguların büyük bir inişli çıkışlı olduğu zor bir haftaydı benim için. Pazartesi günü, beni motor sporlarıyla tanıştıran, benim için çok önemli olan birine veda etmek zorunda kaldım. Etkinliğin başlangıcı pek çok nedenden dolayı kolay olmadı, bu yüzden tüm yol boyunca mücadelenin içinde kalmayı başardığımız için mutluyum ve bence bu, tüm hayranların takip edeceği son derece heyecan verici bir mücadeleydi. Sonuçta Thierry bu hafta sonu daha hızlıydı ve galibiyeti hak etti. Yine de takıma güçlü noktalar kazandırmayı başardım. Bu aynı zamanda benim 15. Monte-Carlo Rallye’m ve 13. kez podyumda yer almam, dolayısıyla böylesine zorlu bir rallideki rekorumdan gurur duyabilirim.” | 28 Ocak 2024 : 21.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top