Ogier, Evans’ın peşinde

Elfyn Evans (üstte) ve Sébastien Ogier, dün (Cuma) ilk etap gününün ardından Rallye Monte-Carlo’yu aralarında sadece 4,5 saniye farkla birinci ve ikinci tamamladılar. Perşembe gecesinin açılış etaplarının ikisini de kazanmasının ardından Evans, Cuma gününe 15.1 saniyelik bir farkla girdi ve gün boyunca istikrarlı bir tempo sergiledi ve hiçbir zaman ilk üç etabın dışında kalmadı. Ogier genel klasmanda üçüncü güne başladı ve SS4’teki rallideki ilk etap galibiyetini Evans’a karşı bir saniye farkla kazandı; ardından SS5’te herkesten 11,2 saniye daha hızlı olduğu şaşırtıcı bir zaman geçirdi. Bu onu ikinci sıraya yükseltti ve sabah döngüsünün sonunda takım arkadaşından 10,7 saniye uzaktaydı. GR YARIS Rally1 HYBRID çifti öğleden sonraki ilk iki etapta yakından eşleşti, ardından Ogier aradaki farkı daha da kapatmak için karanlık final testinde başka bir etap galibiyeti kaydetti. Thierry Neuville (Hyundai) Ogier’in 11.6 saniye gerisindeyken liderlik için üç yönlü bir mücadele devam ediyor. Katsuta, sabahın ilk etabında özellikle buzlu virajda yakalanan birçok sürücüden biriydi ve yola geri dönmek için seyircilerin yardımına ihtiyaç duydu. Yaklaşık beş dakika kaybeden Katsuta, genel klasmanda 12’nci sırada yer alıyor. Cumartesi, başka bir t döngüsünde 120,4 yarış kilometresi ile rallinin en uzun günü.

TGR WRT takım direktörü Jari-Matti Latvala günün sonunda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Bugün hem Elfyn hem de Seb açısından çok güzel bir gündü. Elfyn bu sabah belki daha güçlüydü, sonra Seb daha iyi bir performans sergiledi ve aradaki farkı kapattı. Thierry de baskıyı sürdürüyor ve rallinin üçüncü gününde böylesine yakın bir mücadelenin yaşanması herkes için heyecan verici. Koşullar kolay değil çünkü kuru havada hızlar çok yükseliyor ve buzlu bir yere çarptığınızda ne kadar yavaş gitmeniz gerektiğini anlamak zorlaşıyor. Bu sabah buzlu bir virajda bu kadar dram görmemizin nedeni de bu. Ne yazık ki Taka orada biraz sıkışıp kaldı ve çok zaman kaybetti ve şimdi onun için hedef temiz bir sürüş yapmak ve ardından pazar günü puan kazanmak.”

Ralli lideri Elfyn Evans da ilk günün sonunda görüşlerini şu sözlerle açıkladı; “Çok karışık koşullarla zor bir gündü. Çok sayıda kuru bölümle birlikte kavrama seviyelerinde büyük bir kontrast, aynı zamanda bazı yerlerde buz ve etrafta çok fazla kir vardı, bu da işi oldukça zorlaştırıyor. Bu yüzden zorlu bir gündü ve bunu herhangi bir sorun yaşamadan atlattığım için mutluyum. Arkamdaki iki ekip yaklaşıyor ve çok hızlı sürüyorlar ama biz hala iyi bir pozisyondayız. Geçmişte birkaç kez Seb ve Thierry’yle kendimizi bu tür bir durumda bulduk ve yeniden mücadelenin içinde olmak güzel. Olduğumuz gibi devam edeceğiz, ritmimize sadık kalacağız ve neler olacağını göreceğiz.”

Sébastien Ogier ise, yine ilk günün sonunda şu sözlerle değerlendirdi; “Elbette bugün biraz mücadele edebildiğimiz için mutluyum. Dün gece biraz zorlandıktan sonra hala yol pozisyonunda dezavantajlı duruma düşeceğimizden korkuyordum ama asla pes etmiyoruz ve artık liderliğe çok daha yakın olmak çok güzel. AYağın son etabı zordu ama bugün bunu iyi başarmışım gibi görünüyor. Yine de pazar günü bir kez daha sürmemiz gerekecek ve yolda bu kadar çok kir varken bu büyük bir zorluk olacak, ancak ondan önce yarın uzun bir gün geçireceğiz. Hafta sonunun geri kalanı ilginç görünüyor ve bu mücadelede olduğum için mutluyum.” | TGR, 27 Ocak 2024 : 09.23

Monte Carlo Genel Klasman 2. Gün (Cuma):
1 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hibrit) 1 saat 25 dakika 28,9 sn
2 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR Yaris Ralli1 Hibrit) +4,5s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +16,1s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +1 dakika 13,6s
5 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hibrit) +1d38.0s
6 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +2dk58,9s
7 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 Hibrit) +3dk27.1s
8 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Citroen C3 Rally2) +5dk18.9s
9 Pepe López/David Vázquez (Skoda Fabia RS Rally2) +5m20.2s
10 Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroen C3 Rally2) +5dk25.1s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top