Monte’de ilk lider Evans

TGR WRT pilotu Elfyn Evans, Perşembe gecesi 2024 sezonunun ilk etaplarında tempoyu belirledikten sonra Rallye Monte-Carlo’ya liderlik ediyor. Çarşamba akşamı Gap’teki servis parkının yakınında gerçekleştirilen ralli öncesi shakedown ardından ekipler, ikonik Casino Meydanı’ndaki geleneksel başlangıç töreni için Perşembe günü Monako’ya gitti. Ralli arabaları start rampasından geçmeden kısa bir süre önce Sebastien Ogier ve Kalle Rovanpera, TGR-WRT’nin iki dünya şampiyonu sürücüsünün katkılarını içeren özel sürüm GR Yaris modelleri ilk kez ortaya çıktı. Monaco’dan ayrıldıktan sonra ekipler iki gece etabı için dağlara yöneldi; bu, normalden daha sıcak sıcaklıkların etaplarda normalde beklenenden daha az buz ve kar anlamına gelmesine rağmen yine de zorlu bir başlangıç sağladı.

Evans, Thoard’dan Saint-Geniez’e kadar olan ilk testte güçlü bir başlangıç yaptı ve burada 5,2 saniye farkla en hızlısı oldu ve Bayons ile Bréziers arasındaki ikinci etapta 6,8 saniye farkla en hızlı olduğu yer olan ikinci etapta daha da fark attı. Rallide Thierry Neuville’in (Hyundai) 15,1 saniye önünde yer alırken, Ogier sadece 6,5 saniye geride üçüncü sırada yer alıyor. Katsuta ise 46.3 saniyelik farkla genel sıralamada ilk altıda yer alıyor. Cuma, rallinin ilk tam günü ve Gap’in doğusunda, gün ortası töreninin her iki tarafında da tekrarlanacak üç etaptan oluşan bir döngü içeriyor. Geçmişten tanıdık olmasına rağmen bu testler en son 2020 veya 2021’de gerçekleştirildi. | TGR,  26 Ocak 2024 : 10.52

Takım direktörü Jari-Matti Latvala, ilk günün sonunda yaptığı değerlendirmede, “Sezona başlamak harika ve bu gece bizim için oldukça güzel bir başlangıçtı. Elfyn’in hızı çok iyiydi: Geçen sezonun sonunda Japonya Rallisi’nde sahip olduğu özgüvenle devam ettiğini görebiliyorduk. Özellikle ikinci etap hiç de kolay olmuyor çünkü yüzey her zaman kaygan, bu yüzden böyle etap zamanları yapmak için kendinize oldukça güvenmeniz gerekiyor ve boşluklar bu akşam beklediğimden daha büyüktü. Seb için yolda daha sonra koşmak onun için daha kirliydi ama yarın ondan daha fazla saldırı görmeyi bekliyorum. Ayrıca bu yollarda önemli olan güveni kazandığı için yarının Taka için daha iyi bir gün olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Elfyn Evans “oldukça güzel bir akşamdı. İlk etapta iyi bir temiz performans sergiledik, hissiyat oldukça iyiydi. Oldukça aşındırıcı bir etaptır ve lastikleri zorlar, bu nedenle yeterince yol tutuşu kullanıp kullanmadığınızı bilmek zordur. İkinci aşama o zamanlar biraz daha karmaşıktı; etrafta oldukça fazla nem vardı ve parlak bir yüzey vardı, bu nedenle kavrama düşüktü. Bu gecenin amacı her şeyden çok temiz bir şekilde atlatmaktı bu yüzden elbette mutluyum ama bu sadece başlangıç ve gidilecek çok uzun bir yol var” derken, Ogier “bu akşam bizim için kolay bir başlangıç olmadı. Yol konumumuz nedeniyle bizim için zor görünüyordu ancak bu koşullar altında bunu bekliyorduk. Yol çok çabuk kirleniyordu. İkinci etapta biraz daha az zaman kaybedebileceğimizi umuyordum, iyi bir koşu ve düzgün bir ritim yakaladık ama yüzey orada da oldukça yağlanmaya başlamıştı. Elfyn’in hızına yetişemedik ve şimdiden biraz zaman kaybettik ama ralliye yeni başladık ve hâlâ birçok şey olabilir. Umarım yarın daha iyi mücadele edebiliriz” dedi.

Rallye Monte Carlo Klasman 1.Gün (Perşembe)
1 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) 26dk12,9s
2 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +15,1s
3 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +21.6s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +22,8s
5 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 HİBRİT) +39.0s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +46,3s
7 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 HİBRİT) +1d06.0s
8 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +1d08,8s
9 Pepe López/David Vázquez (Škoda Fabia RS Rallisi2) +1dk36.5s
10 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Citroën C3 Ralli2) +1dk50.7s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top