Sainz liderliğini koruyor

Loeb, dokuzuncu etapta en iyi 27. Zaferini kutladı ancak, hâlâ lider olan Carlos Sainz ile arasındaki fark 24:47’den 20:33’e indirebildi. Dakar Rallisi’nde ancak bitiş çizgisine ulaştıldığında pes edilebilir. O zamana kadar 2024’te olduğu gibi maraton klasiğinde çok şey olabilir. Geçen yılın ikinci sıradaki pilotu Loeb, önceki gün yaşadığı navigasyon hatasının ardından Prodrive Hunter’ı bırakmadı ve Audi RS Q-etron ile Sainz’a saldırmaya devam etti. Dokuzuncu etapta 2024’ün en iyi dördüncü zamanını elde etti, ancak Loeb’e 20:33 dakika farkla liderlik eden ikinci sıradaki Sainz’ın sadece 4:14 dakika önündeydi. Suudi Arabistan çölünde bu avantaj ne kadar çabuk kaybedilebilir? Sainz ve Loeb bunu kendi deneyimlerinden biliyorlar ve onları genel klasmanda üçüncü ve dördüncü sırada yer alan Toyota pilotları Lucas Moraes (+ 1:12.02) ve Guillaume de Mevius (+ 1:39:56) takip ediyor. Mathieu Serradori en iyi buggy kategorisinde beşinci sırada yer aldı (+2:03:44).

Cuma günü Yanbu’da düzenlenecek 46. Dakar Rallisi’nin finişine dört gün ve dört etap kaldı. Dokuzuncu etapta, Ha’il’den Al Ula’ya kadar toplam 639 km yol kat edildi ve en iyi süre 417 km oldu. Bu bölümün dezavantajları vardı. Özel etabın başlaması hızlı bir etap izlenimi verdi ancak ekipler kısa sürede bu durumdan sıyrıldı. Burada izler görünür olmaktan çok dikkat çekiciydi, bu da navigasyonu daha da zorlaştırıyordu. Kayalık platolarda yarışırken doğru tempoyu bulma yeteneği kadar güven de önemliydi.

Audi RS Q-etron’da lider Carlos Sainz ile Prodrive Hunter’da rakibi Loeb arasındaki zafer mücadelesi, Loeb’in navigasyon hatasından sonra yoğunluğunun bir kısmını kaybetti. Pazartesi günü, 61 yaşındaki Sainz, maraton klasiğindeki olası dördüncü zaferi için takipçisi Loeb’i parkurunda 24:47 dakikaya kadar ilerletmeyi başardı. Dokuz kez rekor kıran ralli şampiyonu Loeb’in bir dövüşçü olduğu ve sonuna kadar mücadele ettiği biliniyor.

Alsas doğumlu ve İsviçre’de yaşayan Loeb, starttan 40 km sonra geçici en iyi zamanı belirledi. Pazartesi günü Audi RS Q-etron’da günün galibi Ekström’ün 37 saniye önündeydi, ancak genel sıralamada kilometrede yalnızca 49 saniye kaybeden lider takım arkadaşı Sainz’ın 4:44:07 saat gerisindeydi. Audi ortağı Sainz’ın önünde başlayan Peterhansel, ilk ara noktada 7 dakikadan fazla zaman kaybetti ve artık özel etapta takım arkadaşının gerisindeydi ancak bu, Audi ekibinin Sainz’a muhtemelen yardım edebilmesi için verdiği stratejik bir karardı.

110 kilometrelik özel etabın ardından Loeb, Sainz ve Moraes’in önünde iki dakikadan biraz daha az farkıyla hâlâ en hızlı pilot olmayı sürdürüyordu. Ekström birinci araç olarak önünü açmaya devam ederken, önceki gün ikinci olan Peterhansel ise Sainz’a yakın kaldı. 212 km sonra Loeb, bir aksilik durumunda takım arkadaşı Peterhansel’in desteğine güvenebilecek Moraes (Toyota) ve Sainz’a karşı üç dakikadan fazla bir farkla en hızlı sürücü olmayı sürdürdü. Chicherit, etap hiyerarşisindeki ikinci Toyota’yı vatandaşı Loeb’in dört dakikadan biraz az gerisinde dördüncü sıraya taşıdı.

Loeb, 260 km sonra İspanyol karşısında bir dakika daha öne geçti ve genelde rakibine 20 dakika uzaklıkta. Ancak, 303. km’de Carlos Sainz kontra atak yaparak Loeb’e bir dakika kazandırdı. Genel klasmanda lider olan İspanyol, Fransız’ın sadece 2:35 dakika gerisindeydi. Moraes, 2WD Century CR6 aracıyla Serradori’nin tehdidi altında, bir dakikadan az bir süre geride, 5 dakika geride üçüncü sıraya yükseldi. 395 km sonra Loeb, sanal etap sıralamasında Sainz’a karşı liderliğini 3:30 dakikanın üzerine çıkardı ve Sainz’ı güvenlik nedeniyle Peterhansel takip etti. Bu noktada Moraes altı dakikadan fazla zaman kaybetmişti ve Serradori bu yenilgiyi Century Buggy’de kullanarak günün üçüncü sırasına yükseldi. Sonunda Loeb, dokuzuncu Dakar Rallisi’nde Sainz’ın 4:14 dakika ve Guillaum de Mevius’un (Toyota Hilux) 9:52 dakika önünde günün dördüncü zaferini kutladı. | 16 Ocak 2024 : 22.42

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top