Wolff’ler konusu ne olacak?

Mercedes, FIA soruşturmasının itibarı zedelemeye yönelik kasıtlı bir girişim olduğunu düşünüyor. FIA’nın F1 takım patronu Toto Wolff ve eşi Susie’nin davranışlarına ilişkin soruşturmasının itibarını zedelemeye yönelik kasıtlı bir girişim olduğunu ileri sürüldü. F1’in yönetim organı yaptığı açıklamada, ‘gizli nitelikteki bilgilerin FOM personelinin bir üyesinden F1 takım patronuna aktarıldığına dair’ iddiaların araştırıldığını duyurdu. FIA, olayla ilgili herhangi bir kişinin ismini vermedi ancak soruşturmanın doğrulanması, F1’in takım patronlarının Wolff’lar hakkında endişelerini dile getirdiğini iddia eden bir raporunun ardından doğrulandı. Mercedes ve F1, iddiaları korkutucu ve kadın düşmanı olarak nitelendiren F1 Akademisi direktörü Susie Wolff gibi suçlamaları reddetti. Soruşturmayla ilgili bir güncelleme sunan Sky Sports News muhabiri Craig Slater, FIA kaynaklarının kendisine birden fazla F1 takım patronunun endişelerini dile getirdiği konusunda bilgi verdiğini, ancak bu bilgiyi kendisi doğrulayamadığını açıkladı.

Slater, şunları söyledi: “Bu, F1 zirvesinde ciddi bir sürtüşme ve Susie Wolff’un kendi pozisyonunu savunan ve kendisini suçlayanları kadın düşmanlığıyla suçlayan güçlü sözleri. FIA ile bu konuyla ilgili temasa geçtim ve onlar bu iddiaların, özellikle de soruşturmaları açısından, kendilerinin kadın düşmanı bir tutumundan kaynaklandığı yönündeki iddiaları hemen reddediyorlar. Rakiplerin kaygılarına yanıt verdiklerini ve tüm bunlarda yalnızca yasal süreçlerden geçtiklerini söylüyorlar. Bunun bir süredir göz önünde bulundurdukları bir şey olduğunun anlaşılmasını sağladılar. F1 takım patronları ise, F1 Akademisi’nin genel müdürü Susie Wolff’un da Mercedes takım patronu Toto Wolff ile evli olmasının çıkar çatışması olduğu yönündeki endişelerini dile getirdi. Soruşturmanın bu aşamasında soruşturdukları kişilerle iletişime geçmelerinin normal olacağını söylediler ancak F1 yönetimi ile FIA arasında perde arkasında görüşmelerin sürdüğünü anlaşılıyor. Bu soruşturmayla ilgili olarak FIA’dan kendilerine bir mektup gönderildiğini söyledi. Ancak Mercedes bu aşamada hiçbir şey almadı.”

Slater, “Bazı üst düzey isimlerle konuştum ve bazıları bana bunun kasıtlı olarak itibarlarına zarar vermek için yapıldığını düşündüklerini ifade etti. Bunun kamuya açıklanacağına dair önceden bir bildirimde bulunmamaları, bunu ilk kez FIA’nın medya açıklaması yoluyla duymaları, gazetecilere bu konuda bilgi verildiğini anlamış olmaları, dolayısıyla Toto Wolff ve Susie Wolff, konu tam olarak araştırılmadan önce buna maruz kalmıştı. Dolayısıyla isimleri, farklı rollerindeki operasyonları kapsamında bir tür ahlak ihlaliyle ilişkilendiriliyor. Ayrıca takımdaki bazı üst düzey isimler FIA ile Mercedes patronu Toto Wolff arasındaki daha geniş bir sürtüşme içinde. Bir basın toplantısında küfür ettiği için azarlandığını ve son birkaç hafta içinde FIA başkanı Mohammed Ben Sulayem’in tartışmalı yarış direktörü Michael Masi’yi geri getirme potansiyeli hakkında konuştuğu belirtiliyor. Bunun o kadar kötü yönetildiğini düşünüyorlar ki, itibarın zedelenmesine yönelik kasıtlı bir girişim dışında bunu açıklamanın zor olduğunu düşünüyorlar. Hem Mercedes hem de F1, Susie Wolff’un rolü ve F1 açısından hiçbir uygunsuzluk olmadığı ve kendisi ile kocası arasında herhangi bir şekilde bir tür ihlal teşkil edecek şekilde aktarılan herhangi bir bilgi örneğinin bulunmadığı yönündeki anlayışlarının kesinlikle arkasında duruyorlar. Onlara göre bu soruşturma kesinlikle hiçbir sonuca varmayacak, ancak tabii ki bu soruşturmanın sadece Toto Wolff için değil, tüm bu kadar tanıtıma neden olmasından ve kendilerine soru işareti koymasından üzüntü duyuyorlar” diye konuştu. | 10 Aralık 2023 : 12.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top