2023 FIA Genel Kurulu

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, FIA Genel Kurul toplantısına ev sahipliği yaptı. Motor sporları ve mobilite alanında büyük ilerleme kaydedilen bir yılın sonunda gerçekleşen toplantıda üyeleri için daha güçlü bir FIA oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmalara vurgu yapıldı. FIA Genel Kurul toplantısına FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem’in yanı sıra FIA Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Robert Reid, FIA Otomobil Hareketliliği ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tim Shearman ve FIA Senato Başkanı Carmelo Sanz de Barros katıldı. Toplantıda FIA Başkanlık ekibi, Manifesto taahhütlerini yalnızca onurlandırmakla kalmayıp aynı zamanda bu taahhütlerin üzerine inşa etmeye de devam ettiğini gösterdi.

FIA Başkanı Muhammed Ben Sulayem şunları söyledi: “Bu Kurultay, Strazburg, Bali ve Guatemala’daki Bölgesel Toplantılar ve tabii ki Cordoba’daki başarılı konferansımızla çok yoğun bir yılın sonunu işaret ediyor. FIA Başkanlık Ödülleri’nin ikinci edisyonuna katılımlarımızdan da gurur duyabiliriz. Bunlar sürdürülebilirlik, eşitlik, çeşitlilik ve katılım ile yol güvenliği alanlarındaki gelişmelerin harika örnekleri. Yarın için inovasyon geliştirmede lider olmaya devam ettiğimiz açık. FIA’yı özel ve toplumun iyiliği için daha geniş bir güç haline getiren şey tam olarak inovasyon ve liderlik. Büyüyen Çevrimiçi Kötüye Kullanıma Karşı Birlik Kampanyamız buna iyi bir örnek. Bu önemli kampanyanın arkasında gerçek bir ivme var ve FIA buna öncülük ediyor. Tüm hedeflerimize ulaşmak için tüm üyelerimizle birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Federasyonumuzun geleceğine güveniyorum ve tüm üyelere ve tüm personele sıkı çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Tüm bu insanların bana duyduğu güven beni motive etmeye devam ediyor.”

2023 FIA Başkanlık Ödülleri’nin kazananları açıklandı

FIA Üyelerinin İklim Eylemi, Yol Güvenliği ve Eşitlik, Çeşitlilik ve Katılım (EDI) alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir değişimi teşvik etmek için yaptıkları çalışmaları ödüllendiren 2023 FIA Başkanlık Ödülleri için dünya çapındaki FIA üyelerinden toplam 44 başvuru alındı. Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) iklim eylemindeki başarılarıyla, Moldova Otomobil Kulübü (ACM) yol güvenliğinde ve Güney Afrika Motor Sporları EDI’daki başarılarıyla ödüllendirildi. Her kazanan, projesini ve diğer büyüme ve gelişme çabalarını desteklemek için 10 bin € katkı alacak. Daha fazla şeffaflık ve dengeli bütçe arayışını sürdüren FIA, önceki yıllara göre işletme zararlarını azaltan hem 2023 bütçesini hem de 2024 tahmini bütçesini sundu.

FIA kurallarındaki değişiklikler

Tüzükte yapılan yedi değişiklik FIA Genel Kurulu tarafından onaylandı. Değişiklikler arasında şunlar yer aldı: başkanlık ekibindeki üyeler için yaş sınırının 75’ten 70’e düşürülmesi, FIA Etik Kurulunun kompozisyonu ve seçim kriterlerinin ayarlanması, FIA Etik Komitesinin yanı sıra, FIA uyum görevlisinden FIA Senatosu ve Başkanına kadar benzersiz bir raporlama hattının oluşturulması, tüzükte FIA Bölge I’in bir alt bölümü olan EuroCouncil’e atıf yapılması, FIA Üyelerinin uzaklaştırma gerekçelerinin genişletilmesi, üye statüsü geçişlerine ilişkin çerçevenin güncellenmesi. Ayrıca FIA Yargı ve Disiplin Kurallarında yapılan on bir değişiklik de onaylandı. Genel Kurul tarafından onaylanan FIA Uluslararası Spor Kurallarında yapılan ana değişiklikler, inceleme hakkı, görevliler tarafından verilen maksimum para cezaları, FIA yarışmalarında piroteknik kullanımı, Esports’un tanıtılması ve ulusal F4 şampiyonasının organizasyonu. | FIA, 10 Aralık 2023 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top