C3 Rally2’de iddialı geliyor

Citroen Racing, C3 Rally2 Family ile 2024’te WRC2 şampiyonasında yeniden ön sıralarda yer arıyor. Kendini kanıtlamış iki sürücüden oluşan güçlü bir kadro, Yohan Rossel ve Nikolay Gryazin, DG Sport ekibiyle birlikte resmi Citroen Racing programını yönetecek. Citroen Racing, WRC’deki 25 yıllık geçmişine dayanarak Stellantis Motorsport ile birlikte parlayacak. Her zaman yeni zorluklar arayan ekipler, sürücülere mümkün olan en iyi arabaları sağlamak için tüm becerilerini kullanacak. Stellantis Motorsport müşteri yarışı programlarından yetişen Yohan Rossel, bu sezon da Citroen Racing bayrağını en yüksek seviyede dalgalandırmaya devam edecek. C3Rally2 ile 2021 WRC3 şampiyonu olan Gardois, bu yıl Monte-Carlo Rallisi’nde ve Hırvatistan’da rekabetçi bir sahaya karşı zafer kazanarak WRC2 klasmanında üçüncü oldu. Rossel ise şimdiden gelecek sezon şampiyonluğa odaklanmış durumda. Nikolay Gryazin, 2024 sezonunda ilk kez C3 Rally2 Family ile katılacak. Genç yaşına rağmen önemli ve çeşitli deneyimler getirecek olan rallici 2019’dan bu yana WRC2’de yarışıyor ve tüm yüzeylerde harika bir performans sergiliyor. 2023 klasmanında dördüncü sırada yer alan rallici, önümüzdeki sezon yeniden ön sıralarda yer almak için C3 Rally2’ye güvendi. Citroen Racing ekipleri, dünya çapındaki WRC2 ekiplerini 2024 sezonu için güncellenmiş C3 Rally2 ile donatmak için sürekli çalışıyor. Teknisyenler, sezon boyunca etaplarda araçlardan en iyi şekilde yararlanmak için destek ve tavsiyelerde bulunmak üzere yanlarında olacak.

Stellantis Motorsport Müşteri Yarışları Sportif Direktörü Didier Clement, “Nikolay Gryazin ve Konstantin Alexandrov, yetenekleri ve deneyimleri evrensel olarak kabul edilen bir ekip. WRC2 şampiyonasında bize katılmalarından dolayı hepimiz gerçekten heyecanlıyız. Ayrıca genç kategorisinde iyi ve gerçek anlamda yükselen bir sürücü olan Yohan Rossel’in olmasından da faydalanıyoruz. Bu iki yetenek, gelecek yıl 2024 Dünya Ralli Şampiyonası’nda Citroen Racing’i temsil edecek olan Belçika’lı DG Sport takımının bir parçası olacak. Programları önümüzdeki hafta sonu, Monte-Carlo Rallisi’ne hazırlanmak için katılacakları Fransa’nın güneyindeki Rallye du Devoluy ile başlıyor” diye özetledi.

Citroën Racing resmi WRC2 Sürücüsü Nikolay Gryazin “C3 Rally2 ailesine katılmak kariyerimde gerçekten yeni bir bölüm. Harika bir ekiple, harika bir çevrede olmak gerçekten çok önemli. Sezonun nasıl olacağını gerçekten merak ediyorum. Arabayı test ettim ve asfaltta gerçekten çok iyi hissettim. Arabayı kullanmak benim için kolay, sürüş tarzım açısından hiç şüphem yok. Toprakta da iyi, sürüş tarzıma en uygun ayarı bulmak için birkaç test günü geçirmem gerekiyor. Genel olarak da gerçekten iyi hissettiriyor. Bu arabanın testini yaparken gerçekten keyif aldım, bu nedenle yeni sezonun gelmesi için heyecanlıyım. Hedefim tabii ki tüm yarışları kazanmaya çalışmak olacak ve Citroen Racing’in tüm ekibine, tüm uzmanlıklarına sahip olmak elbette güzel. 2024 yılında akıllı, stratejik olmamız, işimizi her zaman yaptığımız gibi yapmamız ve elbette sürüşün tadını çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum, en önemlisi bu” diye konuştu.

Citroen Racing WRC2 fabrika Sürücüsü Yohan Rossel de “Stellantis Grubunun bana gösterdiği güvenle bir kez daha gurur duydum: Yeni sezon da onların arabalarını kullanacağım 10 yıl olacak! Bu saygı her iki yönde de geçerli: Sadakat ve tutarlılık benim için son derece önemli, bu nedenle 2019’dan beri kullandığım marka olan Citroen ile yola devam etmek tamamen mantıklı. 2024 sezonu da oldukça yoğun geçecek ama takımımızda Nikolay’ın avantajını kullanacağız. Pek çok rallide yer alıyor ve aracın her zeminde geliştirilmesine yardımcı olacak ki bu da benim dileklerimden biriydi: onun gibi km’ler yapan birine ihtiyacımız var. O da harika bir insan, bu yüzden gerçekten mutluyum. Amacımız hep birlikte çalışıp kazanmak olacak. Citroën Racing’in çok çalıştığını biliyorum: Geliştirmemiz gereken alanların yanı sıra güçlü noktalarımızı da biliyoruz. Her zaman yakınız ama şampiyona o kadar rekabetçi ki ilk üçe girmek bile büyük bir başarı. 2024’te şampiyon olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve hedefimiz açık: her rallide kazanmak için mücadele etmek!” dedi. | Citroen Racing, 4 Aralık 2023 : 17.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top