HMS için fantastik zafer

Hyundai Motorsport, Thierry ve Martijn’in 18 zorlu etabı birincilikle bitirdiği Orta Avrupa Rallisi’nde kendi evinde bir zaferi daha kutluyor. Bu sonuç, ekibin ikinci galibiyeti ve sezonu 15. podyumda bitirmeleri anlamına geliyor. Bu, WRC tarihinde üç farklı ülkeyi (Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti) kapsayan ilk yarış olan zorlu bir açılış rallisiydi. 18 karmaşık etap boyunca Belçikalı i20 N Rally1 Hybrid ekibi tutarlı davranarak rakiplerinin başına gelen sorunlardan kaçındı. Perşembe günü bir gecede üstünlüklerini kaybettikten sonra dramatik bir cumartesi sabahı geri almak için mücadele ettiler ve bir daha asla vazgeçmediler. Ralli boyunca dört etap galibiyeti elde eden Thierry, “ben gerçekten mutluyum; bitişe varmak çok rahatlatıcıydı! Çok zorlu ve zor bir hafta sonuydu. Başardıklarımızdan gurur duyabiliriz” dedi.

Ekiplerin Çek Cumhuriyeti’ndeki etaplarda mücadele ettiği Cuma günü şiddetli yağmurun görüldüğü ralli, nemli bir başlangıçtı. Daha sonra cumartesi günü Avusturya ve Almanya’ya taşınarak, kuru ve güneşli bir Pazar günü rallinin tamamlanmasından önce daha adil koşullar getirildi. Teemu ve Mikko, i20 N Rally1 Hybrid’deki ilk asfalt rallisinde etkileyiciydi. Finliler, cuma günü yarış sıralamasında son sırada yer aldı ve WRC rakiplerinin en çamurlu ve ıslak koşullarından bazılarını deneyimlediler. Cumartesi ve Pazar günleri, sağlam bir performansla gelişmiş hız ve öğrenme sergilediler ve SS11 Knaus Tabbert Bayerisher Wald’ı 1-2 bitirmeye yardımcı oldular. Etkinliği altıncı sırada tamamladılar. Teemu, “yaptığım işten memnunum. Takvimin benim için en zorlu rallisinde kağıt üzerinde olmayı beklediğim yerdeydim” diye konuştu.

Takımın ikinci Finli ekibi için Orta Avrupa Rallisi unutulacak bir yarıştı. Esapekka ve Janne cuma sabahı uçuyorlardı ve SS5 Sumavske Hostice’deki bir kaza onları yarıştan çekilmeye zorlamadan önce genel klasmanda üçüncü oldular. Esapekka, “bu benim için sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri. Bugün kendime çok güveniyordum; bu, bu araçla asfaltta geçirdiğim en güzel gündü. Yolun kenarına çok yakındık ve sağ arka kısım çamurun üzerindeydi ve frenleme sırasında arka tarafı hemen kaybettik. Ağaçlar olduğundan geniş kaçacak yer yoktu ve oyun bitti” dedi.

Takım direktörü Cyril sonuçtan çok memnun kaldı ve “bu harika bir duygu. Bu yeni bir ralli ve hazırlıklara herkes çok çaba harcadı. Hyundai Motor Europe, Hyundai Motor Deutschland ve Hyundai Motor Manufacturing Czech’ten meslektaşlarımızın yanı sıra, fabrikamızdan pek çok kişi bu hafta sonu ev rallisine katıldı. Onların burada olması ve bu anı onlarla paylaşmak muhteşemdi; bundan sonra olacaklar için ihtiyacımız olan kazanma kültürünü inşa edebilecek bir an. Bugün ikinci FIA Dünya Ralli Şampiyonası pilotlar şampiyonluğunu elde ettiği için Kalle Rovanpera’yı tebrik ederiz. Kendisi ve Toyota Gazoo Racing açısından etkileyici bir sezon oldu; bunlar açıkça bir referans noktasıdır ve yapmak istediklerimiz için ilham kaynağı olanlardır” diye konuştu. | HMS, 1 KAsımm 2023 : 13.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top