Neuville lider başladı

Belçikalı rallici Thierry Neuville, dün (Perşembe) başlayan Orta Avrupa Rallisi’nin ilk günüde bir gecede az da olsa liderlik elde etti. Binlerce seyirci dün erken saatlerde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a akın ederek FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın araçlarını ve Çek Cumhurbaşkanı Petr Pavel tarafından verilen startta yıldızları izledi. Ralli, Passau servis parkının bulunduğu güneydoğu Almanya’ya geri dönerken, bunu iki hızlı süper özel etap izledi. Hyundai i20 N kullanan Neuville, Cluchle hipodromundaki açılış etabında üçüncü sırada yer aldı ancak Circuit of Klatovy’da Belçikalı M-Sport Ford Puma sürücüsü Ott Tanak’ın gecede 1,2 saniye farkla önde olduğu görüldü. Neuville, SS2’nin nemli yollarındaki yarış hakkında “En iyi etap değildi. Sanırım ıslak ve yumuşak lastikler arasındaydı ve son anda yumuşak lastiklere geçmeye karar verdim. Kesilmeyi önleyen cihazlar ışıktan yansıyordu bu yüzden çok iyi göremiyorduk ama temiz bir geçiş sağladık” dedi.

Sekiz kez dünya şampiyonu olan Sébastien Ogier, Toyota GR Yaris’inde iyi hisler yaşamadığını ancak son podyum noktasını garantilemek için yeterli çabayı gösterdiğini bildirdi. Şampiyona lideri takım arkadaşı Kalle Rovanpera ile Tanak’ı 4,6 saniye geride bıraktı ve onda bir geride kaldı. Rovanpera, takım arkadaşı Elfyn Evans’a karşı nasıl bir performans sergileyeceğine bağlı olarak bu hafta üst üste ikinci WRC şampiyonluğunu elde edebilir. Galli rallici genel klasmanda sekizinci sırada ve Finlinin 4,8 saniye gerisinde kaldı. Teemu Suninen, Takamoto Katsuta ve Pierre-Louis Loubet genel klasmanda beşinci, altıncı ve yedinci sıralarda 2,1 saniye farkla geride kalırken, Esapekka Lappi ve Grégoire Munster ilk 10’u tamamladılar. Lappi, SS1’de hızlı başlangıç nedeniyle aldığı 10 saniyelik zaman cezası olmasaydı üçüncü olacaktı; Munster ise Puma’sındaki el freni arızası nedeniyle yavaşladı. Bugün (cuma) erken startın ardından, servis fırsatı olmadan saate karşı 121,80 km’lik zorlu altı zorlu etap için Çek Cumhuriyeti’ne geri döndü. Prachatice’deki lastik takma bölgesinin her iki tarafında iki kez geçilecek üç etapla, yalnızca Çek yollarında kat edilecek 121,8 kilometrelik yarışla rallinin en uzun günü olacak. 

Merkez Avrupa Rallisi Geçici Klasman (1.Gün/Perşembe)
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) 6 dakika 06,9s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 Hibrit) +1.2s
3 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1 Hibrit) +5.8s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hibrit) +5.9s
5 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +8,3s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1 Hibrit) +10.1s
7 Pierre-Louis Loubet/Benjamin Veillas (Ford Puma Rally1 Hibrit) +10.4s
8 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hibrit) +10,7s
9 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +13,6s
10 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 Hibrit) +15.0s

Kalle Rovanpera; “Bugün rallinin başlamış olması güzel. Tamamen yeni etapların yer aldığı uzun bir hafta oldu, ancak birçok hayran ve harika bir atmosferle başlangıç için Prag’da olmak güzeldi. Başlamak için iki zorlu etabımız vardı, özellikle de zorlu frenleme ve hızlı virajların olduğu ikinci etap. Hava durumunu da tahmin etmek zordu ve belki de en uygun lastik seçimini yapamadık ama bu süreci oldukça iyi atlattığımızı düşünüyorum. Yarın belki de rallinin en zorlu günü olacak ve umarım hava, yola çıkacak ilk araç olarak bizim tarafımızda olur.”

Elfyn Evans; “Bizim için ralli oldukça zorlu bir başlangıç oldu. Sanırım ilk etapta biraz yol temizliği vardı, bu yüzden orada zaman pek iyi değildi, ikinci etapta ise hız iyiydi ancak oldukça hızlı bir yerde fren noktamı kaçırdım, aşırıya kaçtım ve oldukça fazla zaman kaybettim. Bu ideal değildi ama bunun dışında iyi bir his vardı. Tahmin edilen hava koşulları ve etaplarda çok fazla kesinti ve yüzey değişikliğinin olması nedeniyle önümüzdeki hafta sonu zorlu olacak gibi görünüyor. Bakalım yarın bununla ne kadar iyi başa çıkabileceğiz.”

Sébastien Ogier; “Prag, sadece iki kısa etapla uzun bir gün olmasına rağmen bizi görmek için orada olan birçok taraftarla bugün ralliye başlamak için güzel bir yerdi. İlk aşama iyiydi ve karanlıkta ikinci aşamada gerçekten doğru ritmi hissedemedim. Daha iyi bir his bulabilmek için yarın sabah bunun üzerinde çalışmam gerekiyor. Koşullar muhtemelen zorlu olacak, bu yüzden orada hızlı olmak ve zaman kaybetmemek önemli olacak. Çek etapları genellikle oldukça dar ama yine de çok hızlı ve eğer ıslaksa yol tutuşunu değerlendirmek zor olabilir.” | 27 Ekim 2023 : 02.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top