Gençler tırmanma fırsatı

Motor sporlarındaki genç yetenekler için tünelin sonunda çok ihtiyaç duyulan ışığı görülüyor. 2024 sezonunda BSK Tech Dağ Yarışı serisine tamamen yeni bir sınıf olan Junior Cup eklenecek. Proje, yarış dünyasına ilk adımlarını atan reşit olmayan yarışmacılar için hazırlandı. Junior Cup ucuz, güvenli ve adil bir rekabet sunacak! Kısaca Junior Cup genç yetenekler için bir spor kuluçka merkezi olacak. Yarışmacılar, birbirine benzer makinelerde yarışacaklardı. Kupanın yaratıcıları, amaçlarının çok zararlı bir yarışı ortadan kaldırmak olduğunu garanti ediyor; önemli olan zenginlik değil, beceri. Maliyetlere gelince, uygun bir makinenin yapımı 15.000 PLN ile 17.000 PLN (97-110 bin TL) arasında değişecek. En önemli husus güvenlik olacak; ilk olarak, arabalar Ek J’deki tam paket (kova koltukları, güvenlik kafesi, emniyet kemerleri) ile donatılacak, uygun destek sağlanacak.

Junior Cup’ın şeffaf kuralları ve teknik olanakları sayesinde yetenekleri parkura çekmek amaçlanıyor. Motorsport One kulübünden Stawomir Szpot, genç kategorilerine ek destek ve ayrıcalıklı giriş ücreti fiyatları sağlanacağının sözünü veriyor: “Genç sürücülerin, KJS, araba yarışları veya rallilerde deneyimi olan yetişkin velilerle birlikte, tırmanmalara katılmalarını istiyoruz. Elbette mümkün olan en seri, karşılaştırılabilir makinelerde. Citroen C1, Peugeot 107 ve Toyota Aygo’yu düşünüyorduk. Ana vurgu, genç sürücülerin hıza saygı duymayı öğrenebilmeleri için bu araçların standartına yakın kalmasının sağlanması. Güç her şey değil, dolayısıyla motordaki değişiklikler minimumda tutulacak. Bütün bunları Junior Cup yönetmeliği taslağında yazdık. Teknik konulara ilişkin ayrıntılar hâlâ değişebilir ancak nihai düzenlemelerin kesin şeklini en geç 2023 sezonunun son turuna kadar öğreneceğiz. Kupaya katılan tüm oyuncuların aynı ayara sahip olmasını isterim. Her katılımcıya servis minderleri, ekipler için çadırlar, ortak toplantılar için çadır ve sonuçların canlı olarak izlenebileceği servis yerleri sağlıyoruz. Ayrıca Motorsport One ile ilişkili sürücüler için giriş ücretini % 50’ye kadar azaltacağız. Geri kalanlar da çok daha iyi, ayrıcalıklı koşullara ve giriş ücretlerinde % 25 indirime güvenebilirler.”

Szymon Mazur, Junior Cup’ın BSK Tech Dağ Yarışı serisine mükemmel bir şekilde uyacağını garanti ediyor. Genç yarışmacılar aynı etaplarda ve eşit şartlarda mücadele edecek: “Junior Cup’ın organizatörleri, BSK Tech Tırmanma serisini organize etmesiyle tanınan Motorsport One Spor Kulübü ve BGM Sport olacak. Gelecek yıl altı yarış düzenlemeyi planlıyoruz, böylece genç yarışmacılar yarışacak ve yeteneklerini geliştirecek bir alana sahip olacak. Her yarış beş tırmanıştan oluşacak; bir antrenman ve dört tırmanış nihai sonuçlara doğru sayılacak. Her yarış yirmi ila otuz km uzunluğunda. Her parkur Polonya Ralli Şampiyonasından bilinen bir klasiği” dedi. İlk duyurular, en azından birkaç yarışmacının Junior Cup’ta yarışmaya istekli olduklarını doğruladığını ve uygun bir makine üreteceklerini beyan ettiklerini gösteriyor. Viking Kupası da oldukça popüler; aynı kurallara sahip, daha yaşlı ve yetişkin sürücülere yönelik bir format. Organizatörler tartışmalara, önerilere ve ailelerin sorularına açık.! | 11 Ekim 2023 : 13.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top