Ogier Neuville’nin peşinde

TGR, Akropolis Rallisi’ndeki ilk tam günlük etapların ardından genel klasmanda ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı. Perşembe gecesi Atina’daki açılış töreni ve süper özel etabın ardından Cuma günkü aksiyon, başkentin batısındaki Loutraki’den başladı ve gün boyunca kuzeydeki Lamia’daki servis parkına giden rotada toplam beş etap kat edilecek. Hafta başında bölgeyi vuran sağanak yağmurun geçmesiyle birlikte sürücüler çamurun yanı sıra tekerlek izli ve kayalık bölümler de dahil olmak üzere bir dizi farklı durumla karşı karşıya kaldı. Genellikle sıcak ve kuru olması beklenen bir olay için sınırlı sayıda daha yumuşak bileşimli Pirelli lastiklerinin mevcut olması nedeniyle lastik seçiminin de zorlu olduğu ortaya çıktı. Sébastien Ogier güne güçlü bir başlangıç yaparak SS2 Loutraki’de ikinci en iyi dereceyi elde etti ve ardından Kalle Rovanpera, SS3 Pissia’da amortisör koşullarında yolda ilk tempoyu belirledi; Finli pilot sabahı Ogier’in hemen önünde ikinci sırada tamamladı. Gün ortasında lastik takma bölgesinin ardından Ogier, Loutraki’nin ikinci geçişini kazanarak ikinci sırayı aldı. Öğleden sonra ilerledikçe lastik stratejisi öne çıktı; Ogier, SS5’te lider Thierry Neuville’e beş saniye verdi ve ardından SS6 Elatia’da 4,6 saniye geri aldı. Bu nedenle gecede sadece 2,8 saniye geride kaldı. Öğleden sonra etaplar kuruduğundan Rovanperä daha fazla yol temizliğiyle karşı karşıya kaldı ancak liderden 25.5 saniye geride üçüncü sırada yer aldı. Elfyn Evans, SS6’da güçlü bir zaman geçirerek altıncı sıradan dördüncü sıraya yükselerek 5,5 saniye geride yer alırken, Takamoto Katsuta, TGR WRC Challenge Programı destekli yarışında genel klasmanda altıncı sırada yer alıyor.

Kaj Lindström (Sportif Direktör); “Etaplardaki bazı zorlu ve değişken koşullar altında genel olarak oldukça iyi bir Cuma günüydü. Seb ve Thierry arasında cephede zorlu bir mücadele var. Birbirlerine göre biraz farklı bir strateji izlediler ki bu da ilginçti ve eminim ki böyle devam edecek. Bunun arkasında, diğer oyuncularımız birbirine oldukça yakın olduğundan yarın büyük ve zorlu bir gün olacak. Yarının etapları, antrenmanlar  sırasındaki koşullar nedeniyle pek zor geçiyordu, ancak organizatör iyi bir iş çıkardı ve bugünün video görüntülerini aldık, bu yüzden bunu kontrol edeceğiz ve sonra ne bekleyeceğimiz konusunda biraz daha iyi bir anlayışa sahip olabiliriz.”

Kalle Rovanpera; “Bugün oldukça büyük bir meydan okumaydı. Etaplar beklediğimizden çok daha fazla kuruyordu, dolayısıyla aslında yapmamız gereken çok fazla temizlik vardı. Hava biraz nemli ve çamurlu olduğunda, bu sabahki SS3’teki gibi güzel zamanlar geçirebilirdik. Sonra bu öğleden sonra çok fazla gevşek çakıl bulunan yol konumu nedeniyle biraz daha sıkıntı yaşadık ve sonuncusunda biraz zaman kaldığımı hissettim. Ancak en azından yarın için başlama yeri artık daha iyi, ancak bu kadar yağmurun ardından koşullarla ilgili hâlâ bazı sürprizler olabilir.”

Elfyn Evans; “Koşullar bugün bazı noktalarda oldukça zorluydu ancak genel olarak muhtemelen beklediğimizden çok daha iyiydi. Öğleden sonra güneş çıktı ve çamur oldukça kurudu. Muhtemelen günün büyük bölümünde biraz fazla temkinli davrandık ama sonuncusunda durum biraz daha iyiydi ve skor tablosunda tekrar yukarı çıkmayı başardık. Dengeyi kurmak oldukça zordu ve bazı etaplar oldukça temizdi. Bu hafta sonu bazı zorlu koşullarda hâlâ yapmamız gereken çok fazla sürüş var, bu yüzden aklımızı kullanmamız gerekiyor.”

Sébastien Ogier; “Bizim için ralliye iyi bir başlangıç oldu. Yarış hızıyla araca geri döndüğüm için mutluydum, ancak yüzde 100’e ulaşmadan önce belki birkaç km gitmem gerekiyordu. Bazı bölümler zorluydu ama şans eseri güneş oradaydı ve yolların çok çabuk kurumasına yardımcı oldu. Galibiyet mücadelesinde olmak istediğimiz yer olan liderliğe bu kadar yakın olmak güzel. Ancak uzun etaplar ve zorlu koşullarla rallinin en büyük kısmı olan yarın da böyle devam etmemiz gerekiyor.”  | TGR, 8 Eylül 2023 : 22.55

Akropol Rallisi Geçici Genel Klasmanı (Cuma)
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) 55 dk 10,4s
2 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +2,8s
3 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +25,5s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +31.0s
5 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +32,1s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HİBRİT) +41.7s
7 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) +48,6s
8 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Skoda Fabia RS Rallisi2) +3dk16.7s
9 Ott Tanak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 HİBRİT) +3dk34.5s
10 Yohan Rossel/Arnaud Dunand (Citroen C3 Ralli2) +3dk46.3s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top