Ogier: “Gerçekten aşırı”

Bazı takımlar perşembe sabahı, testlere katılmak yerine otellerinde kaldıkları için, Yunanistan’da şu anda geçerli olan olağanüstü duruma tepkili. Estonya ve Finlandiya’daki rallilerini pas geçtikten sonra Akropol’de parkura geri dönen Ogier, “çok yağmur yağıyor. Bunlar Yunanistan’da beklenilen koşullar değil. Hafta sonu koşullar biraz iyileşecek gibi görünüyor. Ancak asıl soru, koşulların tüm etapların tamamlanmasına izin verip vermediği. Şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla durum gerçekten aşırı olacak” diye konuştu. Takım arkadaşı Evans ise bu koşullar altında iyi bir antrenman yapmanın zorluğunu vurgulayarak, “bu koşullar altında yeni notlar yazmak gerçekten zor bir iş. Elbette bu herkes için aynı. Her şey önümüzdeki birkaç günün koşullarına bağlı olacak” dedi. Ogier ve Evans, kendilerini zorlu bir mücadelenin beklendiğini düşünüyor. Arabaların uzun ve yoğun toz bulutlarını arkalarında sürüklediği kayalık çakıllı yollar yerine, önümüzdeki birkaç gün boyunca çamur savaşı yaşanacak. Organizatör yaşanan gelişmelere karşı aksiyon aldı ve bugünkü (Perşembe) shakedown etabını iptal etti ve iki etabı da kısalttı. Ralliyi plana göre gerçekleştirebilmeyi ise ‘umuyor’.

Neuville keşif sonrasında durumu değerlendirdi, ancak bu yıl Yunanistan için durum gerçekten olağanüstü. Bu hava koşulları göz önüne alındığında, bu hafta sonu için tahminler iyi olsa da Belçikalı pilot ne bekleyeceğini gerçekten bilmiyor. “Şu anda rallinin nasıl olacağını bilmiyoruz ancak görünen o ki tüm etapları tamamlayabiliriz. Ancak zorlu bir ralli olacağı kesin. Özellikle bugün çok yağmur yağdı. Gerçekten karmaşık olacak, koşullar son üç gündeki antrenmanlarda gördüklerimize kıyasla çok büyük ölçüde değişecek. Hava tahmini, ralli sırasında güneş doğduğunda daha iyi olacağını duyuruyor. Koşullar daha normal olacak ancak yolun gelişimini tahmin etmek bizim için zor” dedi.

Birkaç hafta önce orman yangınlarında Yunanistan’ın önemli bir kısmı yandı ve her yerde insanlar ve malzemenin yanı sıra su sıkıntısı da vardı. O dönemde acil ihtiyaç duyulan su, bu hafta metrekareye 70 kg kadar yağmur olarak ülke genelinde çok şiddetli su baskınlarıyla farklı bir felakete neden oluyor. Yunanistan’da şiddetli fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Özellikle yurdun orta kesimlerinde şiddetli yağmur etkili oldu. Özellikle ağır darbe alan şehir ve bölgelerde insanların akşamları evlerinden ve evlerinden çıkmamaları istendi. Liman kenti Volos’un da aralarında bulunduğu Tesalya bölgesinde de büyük hasar meydana geldi ve sular neredeyse üst katlara kadar ulaşıyordu, kiler ve dükkanlar ise su doluydu. Ayrıca birçok yerde elektrikler kesildi. Cep telefonu şebekesi ve İnternet de etkilendi ve bazen yalnızca sınırlı ölçüde çalıştı ya da hiç çalışmadı. | 7 Eylül 2023 : 14.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top