Metin perçinledi

TPŞ’nin İzmir Park’ta yapılan sezonun üçüncü yarışının ilk gününde sürprizler yaşandı. Sıcak ama rüzgarlı bir günde seyircisiz yapılan yarışlarda mxi grupta beş, süper grupta dokuz sporcu start aldı. Maxi grupta Bitçi AMS’nin üç Audi RS3 LMS’sine karşın yine tek Evi 9’u ile Ümit Ülkü‘nün yanısıra O’nun diğer yarış aracı Honda Civic Type ile Hakan Alev gride dizildiler. Audi’li, rakipleri ile yakın rekabet etmesine karşın Ümit Ülkü, yirmi turluk mücadelenin yedinci turunda mekanik bir problem yaşayarak pit’e girdi ve piste geri dönmedi. Ülkü’nün garajında Evo 9’un benzin pompası kaynaklı problemi tespit edilerek yarınki yarışa kadar giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Diğer taraftan, Hakan Alev‘in Honda’sı da 18’nci turda motor problemi yaşayarak yaraşa veda etmek zorunda kaldı. Grup lideri olarak pist çıkan Barkın Pınar‘ın Audi’si de son turda sorun yaşadı ama finiş gördü. Barkın, lider götürdüğü yarışta hız kaybederek takım arkadaşları tarafından geçilince günü yine podyumda ama üçüncü basamakta kapatmak zorunda kaldı. Maxi grupta damalı ilk gören isim, pistin tek kadın sporcusu olan Seda Kaçan oldu ve bu sezon ikinci yarış zaferini kazandı. Takım arkadaşı Gökhan Kellecioğlu da O’nun 22 saniye ardından ikinci sırada finiş gördü.

Dokuz sporcunun start aldığı süper grupta da lider Metin Çalışkan pole pozisyonda start aldı ve ilk viraja lider girdi. Yirmi tur boyunca liderliğini koruyarak damalıyı ilk göre isim oldu ve şampiyonada liderliğini puan farkını açarak perçinledi. Azizhan Kaya’nın iki, Ömer Şanlı‘nın ise üçüncü sırada tamamlayarak podyum yaptıkları süper mücadelede Ümit Ülkü bir kez daha ve yine yedinci turda şanssızlık yaşadı ve bu kez hararet kaynaklı bir problem nedeniyle yarışa erken veda etmek zorunda kaldı. Mini ile yarışan Şener bilgin bitime üç tur kala, Polo ile yarışan Şevket Çınar iki tur kala, diğer bir Polo ile yarışan Emre Işıkyıldız ise son turda yarışa veda ettiler. İzmir Park’ta haftanın ikinci mücadeleleri bugün akşamüstü gerçekleştirilecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İzmir. 27 Ağustos 2023 : 11.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top