Orta Avrupa Rallisi programı

WRC’de sezonun sondan bir önceki etabı olarak yapılacak olan Avrupa’nın ortasında Almanya-Avusturya-Çek Cumhuriyeti sınır üçgeninde kompakt dört günlük ralli olan Pan-Avrupa rallisi için hazırlıklar sürüyor. Dört günlük programda 313 km’lik özel etap olmak üzere toplam 1.650 km mesafe geçilecek. İlk iki özel etap, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da start töreninin ardından 26 Ekim perşembe günü öğleden sonra yapılacak. Takımlar için cuma ve cumartesi günleri altı etap, ardından pazar günü dört özel etap planlanıyor. Dünyanın en iyi ralli pilotları Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti sınır üçgeninde toplam 18 etaptan oluşan parkurda, yarışmanın son günü saat 14.30’da Passau şehir merkezinde gerçekleşecek ödül törenine ulaşacak.

Yeni oluşturulan rallinin ilk günleri Çek Cumhuriyeti’ndeki zorlu etaplara ayrıldı. Perşembe günü saat 13’de Prag’daki start ve ardından Altın Şehir’in eteklerindeki Chuchle yarış pistinde yapılan kompakt etaptan sonra yarış doğrudan güney Bohemya’ya doğru ilerleyecek. Akşamın erken saatlerinde Klatovy yakınlarında seyirciler için geniş alanlara sahip bir pist var. Rallinin ilk günü, sonraki günlerde de rallinin merkezi başlangıç ​​ve bitiş noktasını oluşturan Passau servis parkında sona erecek. Cuma günü Çek Cumhuriyeti’ndeki altı özel etap sabahın erken saatlerinde başlayacak. Sabah 10’den itibaren motorlar çalışacak, öğle vakti Prachatice’deki regrouping ve lastik takma bölgesine doğru yola çıkacak. Saat 14.30’den itibaren ikinci ayak aynı programı izleyecek ve ilk araçlar 19.24’te Passau’ya dönecekler.

Cumartesi ve Pazar günleri ekipler Almanya ile Avusturya arasındaki sınır bölgesinde hareket ederek ulusal sınırları birkaç kez geçecekler. Passau’da saat 8.15’te başlayacak sabah servisinin ardından Avusturya’da iki etap olacak ve ilk olarak saat 10’da tüm rallinin neredeyse 28 kilometrelik en uzun etabında yapılacak. Öğle servisi için saat 13’ten itibaren takımlar Passau’ya dönecek ve cumartesi etabının üç özel etabında saat 15:15’ten itibaren ikinci ayak yapılacak. Son gün, sabahın erken saatlerinde her biri iki ayaktan oluşan iki etap olduğundan oldukça yoğun geçiyor. Böhmerwald özel etabı sabah 8:06’da başlayacak ve ardından Passauer Land etabındaki ilk geçiş yapılacak. Böhmerwald özel etabının ikinci turu saat 10.34’te başlıyor. Saat 12:15’ten itibaren Passauer Land’de powerstage var. Ralli Passau şehir merkezinde finiş görecek. | 22 Haziran 2023 : 12.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top