Liepaja’da Sesks kazandı

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 4’ncü yarışı Tet Rally Liepaja’da Latvia’lı rallici Sesks, Skoda Fabia RS Rally 2’leri ile on etabın 7’sinde en iyi zamanları elde ederek 1.22.47.3’lük toplam zamanlarıyla zafere ulaştı ve şampiyona lideri Haddon’la aralarındaki farkı bir miktar kapadı. Son dört etaba 28,3 saniyelik bir farkla başlayan 23 yaşındaki Team MRF Tires pilotu Sesks, rallinin en başından beri tempo yükseltti ve Liepaja’daki öğlen servisi öncesinde liderliğini 34,2 saniyeye çıkarmak için iki etapta daha en iyi zamanları yaptı. Kopilotu Renars Francis ile birlikte toprak zeminlerde kesintisiz galibiyet serisi, sondan bir önceki etapta temkinli bir yaklaşım sergilediğinde sona erdi ama liderliği hiçbir zaman şüphe götürmedi. Bunun nedeni, Hayden Paddon’ın yerini koruyarak puan toplama girişiminde hızını düşürmesiydi.

Rallinin bitişindeki Power Stage’e 41,4 saniyelik bir farkla başlayan Sesks, Sports Racing Technologies tarafından hazırlanan Skoda Fabia RS Rally2’de Paddon’dan 0,001 saniye daha hızlı ilerleyerek maksimum puan alacak etap galibiyetiyle beş powerstage puanı ile finişe ulaştı. Finişte konuşan Sesks, “Vay canına, mükemmel. Bu hafta sonu çok özeldi. MRF Takımı lastikleri ve etrafımızdaki herkese teşekkürler” dedi. 2023 ERC şampiyonluk mücadelesi artık yarı yolda iken Sesks, Pirelli lastikli BRC Racing Team Hyundai i20 N Rally2 ile ikinci olan ve sezonun şampiyona lideri Paddon’a 30 puan yaklaştı. Mads Ostberg, Citroen C3 Rally2 ile Mart ayındaki Fafe Rallisi’ndeki açılışından bu yana ilk üçe girerek podyumu tamamladı.

Junior WRC şampiyonu Robert Virves dördüncü olacaktı ancak son etapta elektrik kaynaklı bir sorunla karşılaştı ve Ford Fiesta Rally2’si ile beşinciliğe geriledi. İrlandalı Josh McErlean ise Hyundai’siyle dördüncülüğe yükseldi. Avrupa şampiyonu Efrén Llarena, Team MRF Tyres’ın takım arkadaşı Simone Campedelli ile 9’uncu sırada ilk 10’u tamamladı. Geçen sezon Liepaja’da ikinci olan Llarena, ikinci güne eski model Fabia’ya takılan yeni bir yakıt pompasıyla başladı. Bu ralli için geçiş yapmayı seçti. Ancak, öğle molasında güç eksikliği bildirdi. | ERC, 18 Haziran 2023 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top