Kıyamete 5 kala Bahreyn…

Eveeet… Mart’ın 5’i adeta kıyamet günü gibi… Dünya F1 Şampiyonası Bahreyn Shakir Pistinde başlayacak. Her sezon başı heyecanlı başlar doğal olarak ama… 2023 başka… Bu sezona damga basan çok konu var.

Red Bull 2 yıl üst üste şampiyon olmak bu takımı yukarılara taşıdı. Çok büyük sponsorlara ve maddi imkânlara kavuştular. Bu titri sürdürmek en büyük hedefleri olacak. Takım da oturdu. Şampiyonanın en büyük adayı Max Verstappen ve Red Bull Takımıdır. Ford USA anlaşması ile de ivme kazandılar.

Ferrari Geçen sezonun en atak, en parlak, en destek gören takımı oldu. Ama başarı kısıtlıydı… Red Bull’u sollayan tek takım olmasına rağmen, somut başarılar gelmedi bir türlü. Bu durum tifozileri son derece üzdü. Bu yıl sonuca ve dayanıklılığa odaklı bir strateji ile piste çıkacaklar. Leclerc peşin favoridir.

Mercedes Şampiyonayı 7 yıl domine edince tahttan indirdiler. “Sıktı bu iş” deyip, Formula’ya yeni heyecan getirenlerin kurbanı oldular. Gerçekten de F1 dünyada patladı, altın çağını yaşıyor. Bu başarıya Mercedes’in üstünden geldiler. Şampiyon Lewis Hamilton’un bu yıl son senesi. Kontratı bitiyor. Ya 8. titre koşacak… Ya da, “Olmasam da olur” diyecek, ilk üçte gezinecek. Mercedes şu an Hamilton’a endeksli. Ama diğer takımlarda böyle bir risk yok. Gençler de geldi. Kıyasıya bir rekabet bizi bekliyor. İlk raunda da 5 gün kaldı. Ya sabır…

Nurican Hızır 01/03/2023 00:01

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top