Baja’da Akeel farkı

Suudi Arabistanlı kadın sporcu Dania Akeel, rekabetçi off-road aksiyonlarına geri döndü ve Fransız Laurent Lichtleuchter ile birlikte 2022 FIA Dünya Kupası’nın üçüncü ayağı olan İtalyan Baja’da hafif prototip makineler için FIA T3 kategorisinde podyum ve 3’üncülük elde etti. Akeel, FIA Baja serisinin ikinci ve üçüncü turları arasında yaklaşık beş aylık bir boşluğa rağmen hızlı bir şekilde rekabetçi bir tempo buldu. Yine Almanya merkezli South Racing Can-Am Team tarafından hazırlanan bir Can-Am Maverick XRS kullandı ve 2’nci Santiago Navarro 2022 Dünya Kupası için FIA’ya kayıtlı olmadığından T3 mücadelesinde ikincilik puanı aldı. Akeel şimdi T3 Şampiyonasında Arjantinli Fernando Alvarez’in arkasında ikinci sırada yer alıyor.

Yarış, İtalyan organizatörler tarafından taşkın ovaları, nehir yatakları, kayalık araziler ve kuzeydoğu İtalya’daki birkaç dar ağaçlık alan boyunca döşenen dört farklı ve zorlu seçici bölümde sıcak ve tozlu şartlar altında gerçekleşti. Akeel, “Gerçekten eğlenceli bir yarıştı ve manzara nefes kesiciydi. Çiftlikler arasında açık alanlar ve ayrıca çok sayıda ağaçlık alan ve nehir alanları vardı. Güzeldi,  farklı bir rotaydı ve birçok farklı sürüş becerisi kullanmak zorundaydınız. Bu sizi daha iyi ve daha iyi ve daha rahat olmaya itiyor. Son gün özellikle de ormandaki dar virajlarda kesinlikle bir önceki güne göre daha rahattım. Biraz geliştiğini görmek beni mutlu etti. Gerçekten sıkı olduğunda hala bir veya iki kez geri gitmek zorunda kaldım. Ama her yarışta biraz daha öğreniyorsun. Harika zaman geçirdik ve araba harikaydı. Toyota Alj, Hertz’e teşekkürler. Tamer ve BF Goodrich, bu sezon beni destekledikleri ve sürüşü çok eğlenceli hale getirdikleri için” dedi.

Cuma öğleden sonra geç saatlerde San Martino al Tagliamento ile Valvasone arasında 14.30km’lik eleme etabı ile zamana karşı hareket başladı. Akeel zorlu çakıllı pistlerde temkinliydi ve T3 kategorisinde altıncı sırada yer aldı. Cumartesi günkü güzergahı oluşturan Zoppola ve Dignano arasındaki 112.48 km’lik bölümden tekrar geçişlerde Akeel mükemmel bir formdaydı ve T3’te deneyimli Hollandalı Erik van Loon’un arkasında ikinci olarak genel klasmanda sadece 1 dakika 26.2 saniye farkla yerini korudu. Taşlı nehir yataklarındaki tozlu koşullara rağmen, Akeel etkileyici formunu öğleden sonraya kadar sürdürdü ve dördüncü en hızlı zamanı ile podyumda bitirme hedefini tutturdu. 115.09 km’lik dördüncü ve son etap Dignano’da başladı ve Pordenone’deki finişten önce Cordenons’ta tamamlandı. Van Loon, genel T3 başarısını güvence altına almak için özel yarışmayı kazandı ve Akeel’in T3 kategorisinde üçüncü olması için en hızlı beşinci zaman yeterliydi. Yetenekli Suudi, Alj Toyota ile çok yıllı bir isim sponsorluğu ortaklığına sahip ve 2022 FIA Dünya Kupası Kros Bajaları’ndaki Tamer, Hertz ve BF Goodrich’ten ek destek alıyor. Dania, 22-24 Temmuz tarihlerinde Teruel merkezli Baja Spain Aragón’da aksiyona geri dönüyor. | 18 Temmuz 2022 : 20.41

Italian Baja 2022 – FIA T3 final klasman
Erik van Loon (NLD)/Sébastien Delaunay (FRA)
Can-Am Maverick XRS 4hr 53min 17.5sec
Santiago Navarro (ESP)/Marc Sola (ESP)
Can-Am Maverick X3 XRS 4hr 58min 47.2sec
Dania Akeel (SAU)/Laurent Lichtleuchter (FRA)
Can-Am Maverick XRS 5hr 03min 49.6sec
Pau Navarro (ESP)/Pedro Lopez (ESP)
Can-Am Maverick XRS 5hr 12min 09.1sec
Fernando Alvarez (ESP)/Xavier Panseri (FRA)
Can-Am Maverick XRS 5hr 14min 38.0sec
Ricardo Ramilo (ESP)/Francisco Javier Lopez (ESP)
Can-Am Maverick X3 XRS 5hr 15min 05.4sec
Bernd Hoffman (DEU)/Juan Carlos Carignani (ESP)
Can-Am Maverick X3 XRS 5hr 15min 49.8sec
Jordi Segura (ESP)/Sergi Brugue (ESP)
Can-Am Maverick X3 XRS 5hr 25min 43.5sec
Anja van Loon (NLD)/Lisette Bakker (NLD)
Can-Am Maverick X3 5hr 38min 41.8sec
Filipe Nascimento (PRT)/João Fernandez Serodio (PRT)
Can-Am Maverick X3 5hr 41min 24.2sec
Mashael Al-Obaidan (SAU)/Armand Monleón (ESP)
Can-Am Maverick X3 XRS 8hr 27min 52.4sec

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top