Formula&Futbol farkı…

Bu şanlı fotoğraf 2008’den kalma… Seçilmiş bazı futbol takımlarının Formula Ligi yapılmıştı. Türkiye’den Galatasaray seçilmişti. Fakat iş tutmadı ve tarih oldu gitti. Futbola heyecan duyan ülkelerin aynı heyecanı formulaya duyacakları hesaplandı ama hesap tutmadı o yıllarda. Zaten sürücü hatırladığım kadarı ile uzakdoğuluydu falan… Olmadı yâni. Fakat, konu ile resim örtüşünce fotoğrafı kullandım. Galatasaray Kulübüne teşekkür ederken, Fenerbahçeli ve Beşiktaşlılardan özür diliyorum. Mecburiyet asaleti bozdu!

Gelelim sadete. Red Bull Şefi Christian Horner dün yaptığı konuşmada “Masi son yarış hata yaptı, bu doğru. Ama bu hata bizim başarımızı gölgelememliydi. Max sezon içinde büyük işler yaptı, bunlar yok sayılmamalıydı. Sonunda da F1 Dünya Şampiyonu hakkıyla olduk…” demiş.

Bu tespite ben de katılıyorum. Yerden göğe…

İşte bu noktada “Formula ile Futbolun farkı ortaya çıkıyor!”

Nasıl mı?.. Futbolda yaşanan haksız bir uygulama veya “Kural hatası” maçtan sonra da olsa, kurullar tarafından düzeltiliyor. Bunu defalarca yaşadık. İzleyenler bilir. Bazı durumlarda maç iptâl bile edilr. Kural net ve açık. Uygulanıyor da dünyada…

Fakat, Formulada bu büyük sorun. Dünya şampiyonu ekibin lideri kural hatası olduğunu itiraf etse de… Federasyon, yâni FIA durumu değil düzeltmek, çark bile etmedi?.. Mart ayına girdiğimizde zoor zar da olsa Masi’yi görevden aldı. O da lütfen hani?.. Ya adam haklı ise niye aldın? Her hâlde soran olmadı. Hata varsa niye telâfi etmedin?.. Onu da soran olmadı zahir?.. Tüm bunlar yaşanmışken, Hamilton’u ihya etme (hayat döndürme) kampanyaları peş peşe sürüyor… Geçen sezonun açık ara takımı bu yıl paçavra oldu gitti… Bu nasıl bir motorsporudur?.. Bu nasıl bir yönetim tarzıdır?.. Anlayan bilen varsa bana da izah etsin. Sevinir… Bilgilenirim.

 

Nurican Hızır 30 Haziran 2022 18:38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top