Pourchaire sezona galibiyetle başladı

2022 Formula 2 sezonunun ilk yarışı bugün Bahreyn’de gerçekleştirildi. İlk galibiyeti Art Grand Prix pilotu Theo Pourchaire görürken, Carlin pilotu Liam Lawson ikinci, Hitech Grand Prix pilotu Jüri Vips ise üçüncü sırada podyumda yer aldı. Temsilcimiz Cem Bölükbaşı yarışı 15’inci, takım arkadaşı Enzo Fittipaldi 11’inci sırada yarışı tamamladı. Kıran kırana geçen ilk yarışın ardından 2022 Formula 2 sezonu, 25-27 Mart tarihlerinde Suudi Arabistan Jeddah pistinde devam edecek.

Formasyon turunda kalkış yapamayan Prema Racing pilotu Dennis Hauger yarışa pit yolundan başlamak durumunda kaldı. Temiz bir startla başlayan yarışın ikinci turunda Art Grand Prix pilotu Frederik Vesti spin attı ve yarışa erken veda etti. Güvenlik aracının ardından yarış kaldığı yerden devam etti. Cem Bölükbaşı, Dennis Hauger’ı geçerek 19’uncu sıraya yükselmişti ancak kısa bir süre sonra Hauger yerini geri aldı. 32 turluk yarışın 9’uncu turunda erken pit stop yapan Cem Bölükbaşı, sert hamurdan yumuşak hamur lastiğe geçiş yaptı ve ardından 1:48.393 ile en hızlı tur zamanını elde etti.

Yarışın yarısı geride kalırken diğer pilotlar da pit-stoplarını gerçekleştirdi ve bu erken pit-stop ile Bölükbaşı 12’nci sıraya kadar yükselmişti ancak lastikleri eskidikçe altı pilota geçilerek 18’inci sıraya geriledi. Jack Doohan ve Theo Pourchaire temas yaşadı ve Doohan kırık ön kanat sebebiyle bir pit-stop daha yapmak zorunda kaldı. Son beş tur kala bütün yarışın rengi bir spin ile değişti. Enzo Fittipaldi, Richard Verschoor ile temas yaşadı ve ön kanadını kırdı. Spin atan Verschoor için güvenlik aracı piste çıktı. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen pilotlar pit yolunu akın etti ve ortalık karıştı. Yeni takılan lastiği savrulan Calan Williams pit yolunun ortasında kaldı ve yarışa veda etti. Savrulan lastik sadece Williams’ınki değildi. Güvenlik aracı içerideyken pite girerek lastik değiştiren Bölükbaşı ise bu karmaşada beş sıra kazandı ve 13’üncülüğe yükseldi. Yarışın son iki turuna girildiğinde güvenlik aracı çekildi ve yarış kaldığı yerden devam etti.

Son fırsatı değenlendirmek isteyen pilotlar arasında mücadele kızıştı ancak ilk üç değişmedi. Art Grand Prix pilotu Theo Pourchaire Formula 2’nin ilk yarışının galibi oldu. Carlin pilotu Liam Lawson ikinci, Hitech Grand Prix pilotu Jüri Vips ise üçüncü sırada podyumu gördü. Temsilcimiz Cem Bölükbaşı yarışı 15’inci, takım arkadaşı Enzo Fittipaldi 11’inci sırada yarışı tamamladı. Kıran kırana geçen sezon açılışının ardından 2022 Formula 2, 25-27 Mart tarihlerinde Suudi Arabistan Jeddah pistinde devam edecek.

Sinem HOŞGÖR 20 Mart 2022 15:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top