F2’de Sprint’in galibi Richard Verschoor

Formula 1’in destek serisi Formula 2 Şampiyonası Sprint yarış ile Bahreyn’de devam ediyor. Trident pilotu Richard Verschoor, sezonun ilk Sprint yarışından galip ayrılırken, Jehan Daruvala ikinci ve Liam Lawson üçüncü sırada tamamladı. 20’nci sırada yarışa başlayan temsilcimiz Cem Bölükbaşı 14’üncü, takım arkadaşı Enzo Fittipaldi ise 11’inci sırada yer aldı. Şampiyona yarın Türkiye saati ile 13:40’da asıl yarış ile devam edecek ve Bölükbaşı yarışa 20’nci sırada başlayacak.

23 turdan oluşan Sprint yarış, henüz üçüncü turda Jake Hudges’in teması sonucu Marcus Armstrong’un spin atmasıyla sarı bayrakları gördü. Hitech Grand Prix pilotu Armstrong yarışa erken veda ederken, Van Amersfoort Racing pilotu Jake Hughes ise kazaya sebep olduğu için 10 saniye ceza aldı. 20’nci sırada yarışa başlayan Cem Bölükbaşı, ilk iki turda dört sıra kazanmıştı ve kazayla birlikte bir sıra daha kazanarak 15’inciliğe yükseldi. 2 turun ardından güvenlik aracı pistten çıktı ve yarış tekrar başladı. Aracında yağ sızıntısı sorunu olduğu tahmin edilen Art Grand Prix pilotu Theo Pourchaire pite girerek yarışa veda etti. Takım arkadaşından sonra Marino Sato’nun da geçişi sonucu Bölükbaşı 16’ncı sıraya gerilerken henüz yarışın ilk yarısı sona ermişti.

İkinci yarısında girildiğinde Bölükbaşı Sato’dan yerini geri alarak 15’inciliğe yükseldi. Son turlara doğru Jake Hudges bu kez MP Motorsport pilotu Clement Novalak ile temas yaşadı ve yarış dışı kaldı. Sanal güvenlik aracının devreye girmesiyle Novalak pitte ön kanadını değiştirerek yarışa devam etti ancak kazaya sebep olduğu için 10 saniye ceza aldı. Bu kazayla birlikte Bölükbaşı 13’üncülüğe yükseldi. Son 6 tur kala sanal güvenlik aracı çıktı ve Art Grand Prix pilotu Frederik Vesti, Bölükbaşı’nı geçti.

Damalı bayraklarla birlikte sezonun ilk Sprint yarışının galibi Trident pilotu Richard Verschoor oldu. Arkasından Jehan Daruvala ikinci ve Liam Lawson üçüncü sırada tamamladı. Yarışa 20’nci sırada başlayan Cem Bölükbaşı 14’üncü, takım arkadaşı Enzo Fittipaldi ise 11’inci sırada bitirdi. Formula 2 Bahreyn GP, yarın Türkiye saati ile 13:40’da asıl yarış ile devam edecek ve Bölükbaşı yarışa 20’nci sırada başlayacak.

Sinem HOŞGÖR 19 Mart 2022 20:49

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top